dijous, 28 de maig del 2009

Quatre novetats


Un petit projecte vitivinícola del Penedès "fruit de la passió, l'esforç i l'experiència" (Mas Can Colomé) acaba de treure un exòtic vi blanc jove (Turonet 2008) que combina vinyes velles de xarel·lo macerat pel·licularment, sauvignon blanc prefermentat en fred i chardonnay fermentat a baixa temperatura. Han fet només 4.000 ampolles que es presenten en una ampolla d'estil trencador.

L'elaborador Joan Sardà ha presentat aquest dimarts el seu nou projecte a l'Empordà, amb un corpulent i glicèric vi blanc i un de negre amb varietats autòctones. Una part dels ingressos amb la venda es destinen a la protecció i conservació de la flora autòctona del Cap de Creus. Una part del raïm surt d'una vinya municipal de Port de la Selva. Els vins es diuen Cap de Creus Nacre i Cap de Creus Corall

Castell de Perelada ha tret aquesta setmana el seu Ex Ex 7, un vi de monastrell de l'Empordà del qual només han fet 2.918 ampolles. Cada any fan proves estudiant la maduració del raïm en el moment de la verema, els tipus de terreny, el reg... Els millors resultats els embotellen. A tot plegat ho anomen 'Experiencia Excepcional': Ex Ex. El vi el vénen per una mica més de 50 euros.

Aquest dimarts Codorníu ha presentat el seu renovat rosat de pinot noir. Aquest va ser el primer monovarietal de pinot noir elaborat a Espanya (octubre del 2001) i va obrir el mercat a un gran creixement dels caves rosats. La nova anyada, que ja he tastat, destaca per les fruites vermelles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada