dimarts, 9 de març del 2010

Premis a la ràpida detecció del míldiu

La Generalitat ha fet pública avui dimarts aquesta noticia que us trasllado. 

El DAR convoca els premis a la ràpida detecció del míldiu de la vinya 2010
FOTO WEB
Vinya afectada per míldiu.
















El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha convocat els premis per a la ràpida detecció del míldiu de la vinya corresponents a l’any 2010, com publica avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El míldiu de la vinya és produït pel fong Plasmopara viticola, i afecta a les fulles i als raïms dels ceps. Va arribar d’Amèrica, juntament amb els empelts que es portaven per evitar la fil·loxera. Els ceps europeus eren molt sensibles al míldiu i això va produir una nova plaga, la qual pot provocar greus danys a les nostres vinyes si no es controla eficientment. 
 
Així, l’objectiu dels premis és localitzar ràpidament la primera taca de míldiu a cada zona vitícola per tal de programar els avisos de tractament contra aquesta malaltia de la vinya.
 
El conjunt de premis a atorgar, estan destinats als viticultors que localitzin les primeres taques de míldiu de la vinya a les diferents zones vitícoles catalanes. La dotació total és de 3.180 euros.
 
D’acord amb l’ordre publicada, s’atorgarà un primer premi a qui localitzi la primera taca de míldiu de la vinya en cadascuna de les zones vitícoles representatives, i diversos segons premis per taques secundàries d’acord amb la següent distribució per demarcació territorial:
 
  • Barcelona: un premi de 190,00 euros i nou premis de 70,00 euros.
  • Catalunya Central: un premi de 190,00 euros i un premi de 70,00 euros.
  • Girona: un premi de 190,00 euros i un premi de 70,00 euros.
  • Tarragona: tres premis de 190,00 euros i tres premis de 70,00 euros.
  • Terres de l’Ebre: dos premis de 190,00 euros i dos premis de 70,00 euros.
  • Lleida: un premi de 190,00 euros i cinc premis de 70,00 euros.
 
Per obtenir aquests premis, que tenen la naturalesa d’ajuts, caldrà avisar de manera immediata als tècnics en sanitat vegetal dels corresponents serveis territorials del Departament sobre la localització d’una taca de míldiu de la vinya, sense arrencar la part afectada del cep.
 
Els tècnics del Servei de Sanitat Vegetal del DAR es personaran a la parcel·la vitícola indicada per tal de comprovar l’afectació de la vinya per míldiu, i procediran a l’aixecament de l’acta corresponent.
 
L’objectiu és que, amb els avisos fitosanitaris que elaborarà el Servei de Sanitat Vegetal amb la col·laboració dels agricultors, s’aconseguirà controlar aquesta important malaltia de la vinya a Catalunya.
           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada