dijous, 29 d’abril del 2010

Fira del Vi a Falset. Es presenta l'anyada 2008


Aquest cap de setmana torna a Falset la Fira del Vi. En la seva quinzena edició, tot i la crisi, hi ha més participació de cellers amb degustació (10 més que l'any passat) i s'espera superar els 15.000 visitants de l'any passat. Es presentarà la nova anyada dels vins del Priorat i el Montsant, la del 2008, que va ser molt bona. Es parla de vins amb menys corpulència però més elegants, subtils i elegants. Hi ha qui no té dubtes que el 2008 va ser millor que el 2009. El meu amic René Barbier (Clos Mogador), que té 2 vins entre els 12 millors d'Espanya segons la darrera llista Parker, que es va donar a conèixer ahir, lamenta que al Priorat hagin sortit massa vins "barateros" amb la crisi, com els de l'Alvaro Palacios o Suqué, ja que això és pa per avui i gana per demà i distorsiona el Priorat, que s'havia posicionat com una DO amb vins de gran prestigi. La nova anyada es presenta dissabte a la tarda i dilluns.

Aquesta és la carta de presentació dels organitzadors de l'edició d'enguany

La Fira del Vi d’enguany és especial. Són ja 15 edicions i, superada amb escreix la fase de consolidació, és hora de marcar noves fites, afrontar nous reptes.

Però mirar endavant no ens ha de fer oblidar d’on venim. Cal recordar i reconèixer l’esforç d’aquells que van iniciar la mostra de vins de les DO’s del Priorat l’any 1996, arraconant l’escepticisme i deixant pas a una nova il·lusió.

És moment de prendre consciència de com hem estat capaços tots junts de fer créixer aquest esdeveniment, de recordar com s’ha passat dels 14 als més de 70 cellers, de com uns pocs visitants s’han convertit en milers d’afeccionats al vi i de com hem contagiat la nostra cultura i la nostra passió a tots ells. No podia ser de cap altra manera, les ganes i l’esforç havien de valdre la pena i així ha estat.

Però, com dèiem, és moment de plantejar el futur, de potenciar les diverses vessants de la Fira, tant la lúdica com la professional. A partir de les impressions i l’opinió de tothom, de l’empenta que hem tingut sempre, hem d’aconseguir fer un, dos i mil passos més, sempre endavant. És feina i il·lusió de tots.

Comencem-hi a pensar, sense oblidar, però, que ara és hora de gaudir d’aquesta 15a Fira.
Salut i vi !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada