dijous, 15 de juliol del 2010

Promoció de vins catalans a tercers països


Catalunya rebrà més de 9M€ per a programes de promoció dels vins catalans a tercers països
Del conjunt de sol·licituds presentades a l'Estat espanyol, Catalunya assumeix el 21% del pressupost
Catalunya rebrà un total de 9,3 milions d’euros per promocionar l’exportació de vins i caves catalans. Així es va acordar a l’última Conferència Sectorial d’Agricultura i Desenvolupament Rural celebrada a Madrid. Entre altres punts, a la reunió es van aprovar el programes de promoció de vi en els mercats de tercers països per a l’exercici FEAGA 2011.
 
En el cas de Catalunya, es van aprovar un total de 217 programes per un pressupost d’inversió de més de 18 milions d’euros. Del conjunt de sol·licituds presentades a l’Estat espanyol, Catalunya assumeix el 21% del pressupost en la convocatòria d’enguany.
 
En total, s’han presentat 55 entitats que engloben cellers, associacions, organitzacions professionals i Denominacions d’Origen. Els programes de promoció que s’han presentat són per la internacionalització dels productes vitícoles catalans. Així, la majoria dels projectes presentats són per missions comercials a tercers països, promocions o campanyes en el país de destinació o assistència a fires internacionals.

L’ajut a la promoció a tercers països està recollit en la nova organització Comuna del Mercat (OCM) vitivinícola i té com a objectiu fomentar el coneixement de les característiques i qualitats dels vins amb la finalitat de contribuir a la millora de la seva posició competitiva i a al consolidació o, en el seu cas, a l’obertura de nous mercats a tercers països.

En total, a Espanya es distribuiran 160M€ per aquesta mesura en cinc campanyes. D’aquests 160M€, Catalunya ja ha atorgat per les dues primeres campanyes 23M€. Per a la tercera campanya, Espanya rebrà 32M€.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada