dimarts, 6 de juliol del 2010

Vijazz, un exitàs


No hi ha cap mena de dubte que Vijazz ha assolit un gran èxit. Els visitants, que han estat molt importants, la participació i l'animació han estat realment destacadíssims. Es pot dir clarament que aquest a iniciativa està plenament consolidada com una de les principals iniciatives vitivinícoles del país. Dissabte l'organització ja distribuïa una nota de premsa on renarcava l'èxit de l'edició d'enguany.


La Fira de vins i caves del Penedès està sent tot un èxit. Amb 45 cellers expositors és una de les més importants de Catalunya i constitueix una representativa mostra del vi i el cava de la comarca. En les dues jornades celebrades, divendres i dissabte tarda, ha aconseguit mostrar als milers de persones que han passat per la fira que el Penedès és una molt important zona vitivinícola catalana que elabora productes de molt alta qualitat: els excel·lents vins blancs, frescos, afruitats i de graduació alcohòlica moderada; caves reconeguts arreu del món; els rosats fragants i afruitats, així com vins negres suaus, amb caràcter i amb textura de vellut, que no tenen res a envejar a vins d’altres zones vitivinícoles.
Paral·lelament, l’emblemàtic escenari a l’aire lliure de la plaça Jaume I, amb l’estampa del campanar de Santa Maria de fons, s’ha tornat a omplir de gom a gom per rebre grans del jazz, com són: DeDiego Brothers, Kenny Barron special guest David Sánchez, Tingvall Trio i Marcus Miller.
A més, les activitats complementàries del Caixa Penedès Vijazz com són visites a caves i cellers, visites culturals, llibreria especialitzada, el Vermutjazz (maridatge de jazz i tast de vermuts), actuació dels Castellers de Vilafranca, entre d’altres estan tenint molt bona acollida per part del públic.
Encara queda la traca final del Caixa Penedès Vijazz. Durant la jornada de diumenge es realitzarà una trobada d’intercanvi de plaques i es continuaran realitzant visites culturals, com la visita al Vinseum (museu de les cultures del vi de Catalunya) o la visita al campanar de Santa Maria, i nombroses visites guiades a cellers i caves de la comarca.
Els restaurant recomanats han preparat menús especials per a l’esdeveniment, des de 20 a 35 euros, i per la tarda, a partir de les 17:30 us espera la Fira de vins i caves del Penedès (situada a la Rambla Nostra Senyora) amb més de 300 referències de vi i cava de la comarca per tastar. Les actuacions de jazz es faran a les 20 i a les 22 hores a l’escenari de la plaça Jaume I i aniran a càrrec de Miguel Zenon Quartet i David Sanborn feat. Joey DeFrancesco.
L’esdeveniment és una iniciativa de l’Acadèmia Tastavins del Penedès i s’ha consolidat com una excel·lent plataforma per donar a conèixer i promoure els vins i caves de la zona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada