dimarts, 31 d’agost del 2010

Vi universitari



Els vins universitaris catalans no deixen de sorprendre a propis i a estranys. Jo he tingut ocasió de tastar-ne algun cop i puc donar fe de la molt bona feina que es fa a l'URV.


El Vi Negre Criança 2008 (DO TARRAGONA) de la URV, nou guanyador en el Concurs Internacional de Vins Universitaris de Maribor, Eslovènia

El Vi Negre Criança de la URV, de la DO Tarragona, ha tornat a guanyar en la seva categoria en el Concurs Internacional de Vins Universitaris de Maribor, Eslovènia. Enguany ha guanyat la collita del 2008 i l’any passat ho va fer la del 2007. El Negre Criança del 2008, presentat per la Facultat d’Enologia, ha obtingut la màxima puntuació, 85,75, davant d'altres 23 vins negres procedents d'universitats de vuit països. És la setena edició del concurs, que organitza el Centre de Viticultura i Enologia a Meranovo de la Facultat d'Agricultura i Ciències de la Vida (Universitat de Maribor), i és una iniciativa única en el seu camp, que promou la cooperació entre els centres universitaris de tot el món en el camp de l'agricultura i en concret, de la viticultura. A la competició han participat un panell internacional d'experts que han fet els tasts.

En la categoria de vi negre en la qual ha guanyat la URV, en segon lloc ha quedat el Vi Honorem 2009 de la Universitat croata de Zagreb amb 85,25 punts, i el tercer puntuat ha estat el Vi Cerason 2008 amb 84,25 de la Universitat Mendel a Brno, de la República Txeca. En la categoria de vi blanc sec ha guanyat el Vi Hibernal 2008, de la Universitat polaca de Jagiellonski a Cracòvia, i de vi blanc amb sucre residual, el Vi Savignon Jagodni Izbor 2008, de la Universitat amfitriona de Maribor. La URV ha participat també en aquesta última categoria, amb el Malvasia Moscatell de 2009. Al concurs han participat també més universitats, 23, que l'any passat que eren quinze, i de deu països, vuit en l'edició anterior. L'atorgament dels premis tindrà lloc el dia 18 de setembre, en la commemoració del 35è aniversari de la Universitat de Maribor a Meranovo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada