dimarts, 28 de setembre del 2010

Vins catalans a NY


Sovint he tractat el tema de la importància de la promoció en el món del vi. Ara s'ha anunciat una iniciativa que té força interès.
Les Denominacions d'Origen del vi i la cuina catalana, protagonistes de la sessió formativa que organitza PRODECA al Culinary Institute of America
El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), a través de l’empresa pública Promotora d’’Exportacions Catalanes (PRODECA) organitza, els dies 29 i 30 de setembre, una sessió formativa, al campus del Culinary Institute of America a Nova York, en el marc del conveni de col·laboració subscrit amb aquesta prestigiosa institució acadèmica dels Estats Units, dedicada a la formació de cuiners i professionals de l’alimentació.
En aquesta ocasió, les denominacions d’origen del vi i la cuina catalana són els protagonistes de les sessions formatives, on els alumnes del Culinary Institute of America podran conèixer les característiques que distingeixen les diferents zones vinícoles catalanes, les varietats que s’utilitzen en l’elaboració del vi, la metodologia emprada, les possibilitats de maridatge que presenta, així com les relacions entre el vi i la salut.
En aquesta actuació, PRODECA compta amb la col·laboració de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI). Així, el seu director general, Oriol Guevara, serà l’encarregat de dirigir la sessió teòrica, dedicada a les denominacions d’origen del vi de Catalunya, que inclourà un tast de vins de diferents denominacions d’origen, dirigit per Guevara. Es tastarà vins presents al mercat dels Estats Units, i aportats per les empreses participants en aquesta iniciativa:
Bodegas Miquel Torres   DO Penedès, DO Conca de Barberà
Castell de Perelada             DO Empordà
Castell del Remei                DO Costers del Segre
Freixenet                              DO Penedès, DO Catalunya, DO Montsant, DOQ  Priorat, DO Cava   
Gramona                               DO Penedès
Grup Pons                             DO Costers del Segre

Pel que fa al taller de cuina, Carles Tejedor, cuiner del restaurant Via Veneto de Barcelona, serà l’encarregat d’introduir als alumnes en l’elaboració de plats tradicionals catalans com l’esqueixada de bacallà, patates al forn amb ous i ceps, i la crema catalana, així com tècniques més modernes per a la realització d’aquest plats tradicionals catalans. Oriol Guevara participarà també en el taller de cuina amb propostes de maridatge dels plats amb diferents vins, tot exposant les seves característiques
L’organització d’aquesta actuació formativa forma part de l’acord que van signar el Culinary Institute of America, PRODECA i la Fundació Alicia el passat 25 de març, a Nova York, i que inclou també mòduls formatius en alimentació i cuina catalana impartits per experts catalans destacats per Prodeca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada