dijous, 25 de novembre del 2010

Castell de Perelada, havans i Píc-nic


La tercera convocatòria d’enguany del sopar maridatge de la Penya Los Perseguidos es va fer dimarts al restaurant Píc-nic de Sitges sota una gran incògnita sobre el futur d’aquesta hedonista i masculina trobada plena d’alta restauració i de bons vins i cigars. Els organitzadors, la família Matas Arnalot i l’estanquer Josep Maria Marcé, ja han anunciat explícitament la voluntat de tornar a reunir als Perseguidos a finals de gener o principis de febrer de l’any que ve tot i l’enduriment de la Llei del Tabac a partir de l’1 de gener del 2011. Es mostren disposats a reconvertir la fumejant trobada en la reunió d’un selecte club, encara que la nova llei els obligui, com així sembla, al fet de no poder disposar de cambrers. O sigui, estan disposats a continuar per molt perseguidos que estiguin. Miquel Matas afirma que estem esperant a veure què acaba dient la nova normativa.
Sigui com sigui, la convocatòria de dimarts passat, que arribava després d’un dilatat parèntesi, va tornar a situar el llistó ben amunt, tant pel que fa a un menú memorable com pel que fa al celler de vins i de cigars. Castell de Perelada va regar l’ampli menú del Píc-nic amb fins a set de les seves referències de les DO Cava i Empordà. Les van presentar el sommelier de la casa Ferran Viscasillas i el cap de vendes a Catalunya, Emili Abella. L’aperitiu es va regar amb el cava Castell de Perelada Brut Nature 2008 i amb el Vermut de Falset i va comptar amb un petit Hoyo de Monterrey du Maire, un havà de fortalesa molt suau ideal, precisament, per fumar a l’hora de l’aperitiu. Un cop entaulats (ningú va parlar de política però sí dels quatre gols del Reial Madrid a Àmsterdam) es va obrir el menú amb una provocadora ostra amb caipirinha i un intens i concentrat chupito amb consomé de calamarsons que es van regar amb el cava Gran Claustre. Unes petxines de pelegrí amb salsifís es va acompanyar del Castell de Perelada Chardonnay del 2009. Un dels vins més especials de la nit, el Garriga Blanca 2009, va ser la parella de ball d’una quallada amb foie, escuma de patata fumada i calenta i un penetrant oli de tòfona que ho va impregnar tot de gas butà. El Cabernet Rosat 2009, encara amb molt de color i uns intensos sabors de llaminadura, va regar un excels bacallà amb brou d’escudella i trinxat amb carn d’olla. El millor vi de la nit, el Malaveïna 2007, va acompanyar un llom de vedella blanca.
Les postres es van regar amb una Garnatxa 12 Anys per deixar pas a un poderós Punch Gran Robusto especial per al mercat espanyol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada