divendres, 21 de gener del 2011

Ajuts als plans de reestructuració i reconversió de la vinya

 
Aquest matí el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat ha fet públic que convoca l'ajut als plans de reestructuració i reconversió de la vinya per a la campanya 2010-2011:

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha aprovat les bases reguladores de l’ajut als plans de reestructuració i reconversió de la vinya per a la campanya 2010-2011 i ha convocat els ajuts corresponents, tal i com publicava ahir el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El termini de presentació de sol·licituds per a l’esmentada campanya finalitza el 19 de febrer de 2011 inclòs.

Les mesures de reestructuració i reconversió de la vinya tenen com a finalitat augmentar la competitivitat dels productors vitivinícoles, i afavorir la modernització de les explotacions vitícoles així com l’adequació varietal a les noves tendències del mercat, per tal de reforçar l’estructura del sector vitivinícola.

Podran acollir-se a l’ajut les persones titulars de vinya de raïm per a vinificació integrades en un pla col·lectiu o titulars d’un pla individual aprovat a l’empara de l’Ordre AAR/62/2009, de 18 de febrer.

Els viticultors que presentin una sol·licitud d’ajut per la campanya 2010/2011 hauran de presentar la DUN 2011.

Les accions admissibles seran les que s’hagin previst en el pla aprovat. La superfície màxima per sol·licitud d’ajut i any és de 3 hectàrees.

Es compensarà els/les viticultors/ores per la pèrdua d’ingressos derivada de l’aplicació del pla que es fixa en:
1.700 euros/hectàrea, en el cas de mesures de reestructuració que incloguin arrencada.
850 euros/ha, en el cas de les accions de transformació de vas a emparrat i reempelt.

Es podrà efectuar sol·licitud d’ajut per bestreta o per mesures finalitzades durant la campanya. En el cas de bestreta s’ha de constituir una garantia per un import igual al 120% de la bestreta.

La bestreta es pagarà un cop s’hagi comprovat que les mesures s’han iniciat. L’ajut per mesures finalitzades es pagarà un cop s’hagi comprovat l’execució de la mesura. No es tindrà dret a l’ajut quan no s’executi un mínim del 80 per cent de la superfície sol·licitada.

Pel que fa al pagament de l’ajut, es pagarà en primer lloc les sol·licituds d’ajut per bestreta. Si les disponibilitats pressupostàries ho permeten, s’abonarà en segon lloc les sol·licituds d’ajut per mesures finalitzades certificades abans del 28 de maig. En tercer lloc, s’atendrà les mesures certificades posteriorment.

S’estableix els següents grups de prioritat, d’acord amb la tipologia dels sol·licitants:
Grup 1: Les sol·licituds d’ajut presentades per joves agricultors, ATP i/o EAP d’un pla col·lectiu.
Grup 2: Les sol·licituds d’ajut presentades per joves agricultors, ATP i/o EAP en un pla individual i la resta de sol·licituds d’un pla col·lectiu.
Grup 3: La resta de sol·licituds presentades en un pla individual.

Les superfícies de vinya han de romandre en cultiu durant un període mínim de deu anys i han de complir amb els compromisos de la condicionalitat.

Per a determinar l’ajut a què té dret el viticultor es tindrà en compte la superfície vitícola finançable.


Relació costos màxims per acció. El percentatge màxim de finançament no pot superar el 50% d’aquest cost en plans col·lectius i 42,5% en plans individuals.

Arrencada: 421 euros/ha.
Plantació:            Planta (unitat): 2,07 euros/planta.
Plantació: 2.254 euros/ha.
Emparrat: 3.500 euros/ha.
Formació de vas a emparrat: 3.649 euros/ha.
Desinfecció del terreny: 2.104 euros/ha.
Despedregat: 391 euros/ha.
Anivellació del terreny: 601 euros/ha.
Abancalament: 18.752 euros/ha.
Abancalament amb murs de pedra en pendents superiors al 30%: 30.000 €/ha
Reposició, terra i lapil·li: 5.050 euros/ha.
Murs de pedra tallavents: 10.000 euros/ha.
Protecció de planta jove: 1.202 euros/ha.
Reempelt: Empelt (unitat): 0,60 euros/planta.
Altres costos reempelt: 1.202 euros/ha.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada