dilluns, 17 de gener del 2011

Roda de premsa de Jay Miller

Jay Miller ha continuat avui el seu periple per Catalunya. Ha conegut Monvínic i ha ofert una roda de premsa al DAR de la Generalitat acompanyat de Pancho Campo i Oriol Guevara. Aquesta és la nota de premsa que han fet arribar als mitjans de comunicació:

Els vins catalans tenen una nova oportunitat per obrir nous mercats a l'exterior


Per primera vegada, i gràcies a The Wine Academy, la revista The Wine Advocate es desplaça a Catalunya per puntuar in situ els seus vins

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural contribueix plenament a la difusió i promoció de la cultura del vi, i al coneixement dels vins de qualitat elaborats a Catalunya.En aquest sentit, i dins les accions encaminades a assolir objectiu, el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Oriol Guevara, i el fundador de The Wine Academy of Spain, Pancho Campo, han presidit avui, a Barcelona, la presentació de la visita a Catalunya de Jay Miller, representant de la prestigiosa revista americana The Wine Advocate, propietat del crític vinícola Robert Parker.Jay Miller és el responsable de puntuar els vins espanyols a la revista The Wine Advocate, i entre aquests, els vins de les dotze Denominacions d’Origen catalanes.L’objectiu de l’estada de Miller a Catalunya, durant la tercera i quarta setmana de gener, és conèixer in situ els vins catalans i poder així, tenir una visió més acurada del seu model de producció.Durant la presentació, el director general de l’INCAVI, Oriol Guevara, ha destacat la importància de la visita de Miller a Catalunya, ja que és un dels crítics de vins més influent a nivell mundial. Guevara ha explicat que des del Departament s’ha demanat a Miller i The Wine Academy poder tastar quants més vins catalans possibles, ja que Catalunya gaudeix d’una gran quantitat de vins de gran qualitat. Per la seva banda el fundador de The Wine Academy, Pancho Campo, ha comentat que Robert Parker tenia clar que calia situar Espanya al mateix nivell que altres grans regions vinícoles, motiu pel qual s’ha organitzat aquesta visita. Campo ha anunciat que properament The Wine Advocate publicarà dins la seva publicació un especial de Catalunya. Miller, que ha mostrat la seva satisfacció per visitar Catalunya, ha explicat que era molt diferent tastar els vins en el seu lloc d’origen i conèixer les vinyes de dels cellers i bodegues. El nord americà ha ressaltat la qualitat dels vins catalans i ha afirmat que en els darrers anys la qualitat del cava ha augmentat considerablement.The Wine Academy, amb la col·laboració de l’INCAVI, ha estat l’encarregada de gestionar l’estada de Jay Miller a Catalunya i d’organitzar les visites a diferents cellers, en especial als pertanyents a cinc Denominacions d’Origen: Penedès, Empordà, Priorat, Montsant i Cava.
De fet, aquesta col·laboració es va forjar durant la darrera edició de Winefuture-Rioja’09, cimera mundial del vi on Robert Parker va avançar que The Wine Advocate visitaria Espanya per puntuar molts dels vins nacionals en origen. Gràcies a l’estreta relació que el crític nord-americà té amb The Wine Academy, va sorgir la possibilitat d’incloure Catalunya entre les visites oficials d’aquesta prestigiosa publicació. Amb aquesta visita, Robert Parker atorga a Catalunya la importància d’altres regions vinícoles on anualment la seva revista es desplaça per puntuar in situ els seus vins, com ara Bordeus o Califòrnia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada