dimecres, 9 de febrer del 2011

Polèmica per l'espot de Damm


Aquest matí m'he posat a treballar amb una interessant polèmica iniciada pel Josep Maria Albet. El copropietari d'aquest celler de Sant Pau d'Ordal diu que els de la cervesa "ja ens estan posan el peu al coll". Recorda la cervesa feta junt amb el Ferran Adriá com a gamma alta per ocupar un espai en l'alta gastronomia. Lamenta, tot seguit, que "fa uns dies, un anunci boníssim on es deixa fora de la cultura popular catalana el vi català s'apropia d'una bona colla de símbols populars de Catalunya i dels catalans". També diu que ara, fins i tot, es fan maridatges de cerveses Damm als restaurants per acabar amb la conclusió que "si no espavilem ho tenim malament". Les reflexions d'Albet han trobat un molt bon contrapunt, que comparteixo plenament, en Josep Juvé. Us adjunto íntegrament l'opinió de Juvé. Quina és la vostra opinió sobre la qüestió?

Josep Juvé:

A mi em sembla que és totalment normal que això passi. El sector del vi està enormement atomitzat, rovellat i poc profesionalitzat. La enorme burocràcia, regulacions, denominacions, certificacions, ..... sumat a la trifulca permanent de productors/elaboradors, fa que sigui impossible fer res a nivell promocional d'una forma seriosa. Si a això li sumem una administració que encara és menys professional i més feixuga, llavors diria que tenim el que ens mereixem. A més en el sector del vi perdem el temps promocionant aquesta zona, aquella subzona, aquella subsubzona, ...... quan el que només cal fer és promocionar el consum del vi en general. Damm es concentra a promocionar cervessa Damm i prou.
Damm és una empresa profesionalitzada en tots els seus àmbits, cotitza a borsa, factura quasi el 50% del que factura el sector del vi català, no està immersa en el núvol feixuc que us deia abans,...... i el seu pressupost per a promoció i publicitat molt segurament que supera el de tot el que el sector del vi català ,en general, destina a promoció global. Pero per damunt de tot, Damm té una cosa molt clara i aquesta és el seu client objectiu. I això que ells tenen tant clar, en el nostre sector no en tenim ni idea. L'aventatge és que si tens clar el teu client objectiu llavors pots treballar per fidelitzar-lo. Aquest anunci deixa clarissim a qui es dirigeix Damm i aquest segment de gent jove és el que necessitem en el sector del vi per afiançar el futur. Jo no crec que s'apropiin de res en l'anunci, senzillament utilitzen el que el nostre sector podria i pot utilitzar. Hem perdut el tren? Potser encara no, pero jo crec en la selecció natural de Darwin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada