dijous, 17 de febrer del 2011

Xarel·lo vermell a la DO Penedès?


Avui dijous publico a La Vanguardia una novetat del mercat, el primer 100% xarel·lo vermell. És del Penedès però ha hagut de sortir al mercat com a vi de taula. Creieu, com jo, que el Consell Regulador de la DO Penedès hauria de ser més flexible, tenir més agilitat i cintura, per permetre que varietats autòctones com aquesta puguin tenir un relleu més important de la mà del Penedès? De fet, el xarel·lo vermell ha estat protagonista de vins amb el segell de la DO Penedès (com és el cas de productes de Finca Viladellops o Duca Folchi de Sant Pere de Ribes).

LXV, el primer xarel·lo vermell


Loxarel de Vilobí del Penedès acaba de lanzar LXV 2010, el primer vino elaborado con la variedad xarel·lo vermell. Pese a ser autóctona, la DO Penedès no autoriza esta variedad para sus vinos. Ello ha provocado su comercialización como vino de mesa. Es asalmonado (maceración carbónica de dos semanas), vivo y frutal, con notas a hinojo. Ha fermentado en barricas de 500 litros de roble de Nevers. Solo se han elaborado 2.000 botellas, con un PVP de 20 euros.  R. Francàs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada