diumenge, 19 de juny del 2011

Les disculpes de Pelegrí i el vi de La Rioja


Periòdicament s'aixequen polèmiques per declaracions desafortunades que intenten contrarestar la gran penetració dels vins de La Rioja a Catalunya. El conseller Pelegrí també s'ha deixat portar per un excès verbal i ha hagut d'acabar demanant disculpes. Diu que mai ha cridat al boicot. No hi ha cap mena de dubte, però, que el que va dir és clar i català:
El conseller Pelegrí aposta per valorar els productes de proximitat com a mesura per impulsar l'economia productiva

El conseller demana disculpes, remarca que mai ha utilitzat la paraula boicot i que les seves declaracions "no anaven  en  contra de ningú sinó a fomentar la competitivitat dels nostres productes"

En relació amb les informacions publicades sobre manifestacions realitzades ahir pel  conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, en Trobada Empresarial al Pirineu en relació al consum de productes de Catalunya, cal aclarir que el conseller, en línia amb les objectius d’impuls a l’economia productiva, animava als ciutadans a valorar i apreciar la multiplicitat d’oferta d’aliments de qualitat que es produeixen a Catalunya, igual com passa en altres lloc de l’Estat, i a potenciar el sector a través del seu consum, en tant que productes de proximitat.
Aquest és el sentit de les seves paraules, quan apel·lava a fer patriotisme alimentari, en un moment en què el sector es veu afectat també per la crisi del cogombre i les repercussions que té sobre els productors. En cap cas es pot deduir de les seves declaracions i del context en què les va fer que el conseller  animés a fer cap boicot a productes d’altres llocs d’Espanya o de la resta del món, sinó a ajudar al sector productiu a través del coneixement, la valoració i el  consum de productes de proximitat.

El conseller vol posar de manifest  que està en contra de qualsevol boicot, i que  mai ha utiitzat la paraula boicot a productes de la Rioja, ni de cap altre lloc d'Espanaya, i que les seves declaracions no anaven en contra de ningú, sinó que s'orientaven a fomentar la competitivitat dels productes catalans.

Pelegrí demana disculpes si les seves paraules han perjudicat o ofès algú, i és en aquest sentit que es posarà en contacte amb el president de la DO Rioja amb qui Catalunya mantè una molt bona relació, així com amb altres consells reguladors com es va posar de manifest recentment en la trobada a Vilafranca on el conseller els va agrair la seva implicació i participació activa en la plataforma `Wineris for climate protection`, un exemple més de l'aposta del sector  per la sostenibilitsat, la qualitat i la innovació amb l'objectiu d'aportar més valor afegit a la producció del sector vitivinícola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada