divendres, 15 de juliol del 2011

1,7 milions d'euros en ajuts per l'abandonament de la vinya

El Departament d'Agricultura farà efectiu el pagament de més d'1,7 milions d'euros al sector vitivinícola català
160 viticultors es beneficiaran d'aquest ajut
 
Avui divendres 15 de juliol el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha fet efectiu un pagament d’1,7 milions d’euros al sector de la vinya i el vi català.

En concret, es farà un pagament a un total de 160 viticultors corresponent a l’ajut a l’abandonament de la vinya per a la campanya 2010/2011 per un import d’1.700.534 milions d’euros i una superfície elegible d’arrencada de 345,41 hectàrees.

Igual que en la campanya anterior, el pagament d’aquest ajut s’ha avançat tres mesos respecte al termini previst per la normativa, i s’ha concedit un percentatge del 66% de les sol·licituds tramitades a Catalunya, d’acord amb la disponibilitat pressupostària.

Els imports i superfícies elegibles per comarca són els següents:
COMARCA
EXP. CONCEDITS
SUPERFÍCIE ELEGIBLE (ha.)
IMPORT (€)
ALT CAMP
25
76,91
424.385,00 €
ALT EMPORDÀ
1
0,94
3.196,00 €
ALT PENEDÈS
6
8,58
49.519,00 €
ANOIA
1
0,74
3.404,00 €
BAIX CAMP
1
0,83
5.229,00 €
BAIX PENEDÈS
11
27,49
159.143,50 €
CONCA DE BARBERÀ
35
51,97
258.107,50 €
GARRAF
1
2,75
17.325,00 €
LES GARRIGUES
12
19,66
65.941,50 €
PRIORAT
2
1,37
7.424,00 €
RIBERA D'EBRE
7
23,4
140.174,00 €
SEGARRA
2
2,62
13.606,00 €
TARRAGONÈS
4
7,83
45.374,00 €
TERRA ALTA
42
100,81
413.537,00 €
URGELL
10
19,51
94.168,50 €
TOTAL
160
345,41
1.700.534,00 €
El règim d’abandonament de la vinya ha estat establert per la Comissió Europea per a tres campanyes de les quals la 2011-2012 és la darrera.

L’objectiu d’aquest ajut és contribuir a l’ordenació de la vinya i a la millora de la competitivitat dels vins, fomentant l’abandonament del sector dels agricultors menys competitius i la creació d’una prima per arrencada que subvencioni aquest abandonament.

Quan els productors considerin que les condicions existents a determinades zones no afavoreixen una producció viable se’ls ha de donar l’oportunitat de reduir els seus costos i retirar permanentment aquestes zones de la producció vitivinícola, permetent-los realitzar activitats alternatives a les zones en qüestió o retirar-se totalment de la producció agrícola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada