dijous, 21 de juliol del 2011

Gir imprescindible a la Mostra de Vins i Caves de Catalunya


També aquest dijous, a les pàgines del Viure de La Vanguardia, signo una noticia en primícia, el necessari gir que se li havia de donar a la decadent Mostra de Vins i Caves de Catalunya. Cal destacar la voluntat del conseller Pelegrí de no finiquitar aquesta iniciativa i de donar-li un nou impuls centrat en la qualitat, en la diversitat i en les DO's catalanes:

Nou impuls a la Mostra de Vins

RAMON FRANCÀS
Barcelona

El departament d'Agricultura de la Generalitat ha volgut donar un notable gir a la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que torna del 23 al 25 de setembre al Moll de la Fusta de Barcelona coincidint amb les festes de la Mercè. Bona part del sector vitivinícola català s'havia mostrat reticent a continuar amb una mostra que oferia "poca satisfacció tant als consumidors finals com a les denominacions d'origen o a les pròpies marques", com assegura el conseller Josep Maria Pelegrí. El titular d'Agricultura, d'acord amb el sector, que ha aportat diversos suggeriments, ha dissenyat una celebració centrada en "donar a conèixer i promocionar a la capital catalana la diversitat i la qualitat" dels vins i caves catalans a través de les 12 DO 's. També s'oferiran degustacions, tastos i maridatges amb productes agroalimentaris catalans amb indicació geogràfica protegida en una edició que pretén recuperar "prestigi i qualitat".L'organització ha reduït en un 28% el cost dels estands, la qual cosa s'ha traduït en doblar, pràcticament, la presència a la Mostra. Els 54 estands inscrits aquest any tancaran més aviat que en anteriors edicions, a les vuit del vespre. Segons el conseller d'Agricultura, amb aquesta mesura es pretén que la Mostra "sigui una plataforma per donar a conèixer la qualitat dels nostres vins i no una mera activitat de consum". Fins i tot s'ha volgut apostar per la qualitat en les copes en què es degustaran els vins i els caves, de la prestigiosa marca Riedel. Fins ara les degustacions es realitzaven en inapropiades copes del tipus tastavins.El 2010 la Mostra arribo a la seva XXX edició amb 32 estands que van rebre fins a 200.000 visitants, un 20% més que el 2009. En aquesta última edició es van servir fins a 250 vins i caves diferents i es van realitzar fins a 120.000 degustacions. Els organitzadors van destacar de l'última edició la creixent presència de visitants dels creuers que recalen al port barceloní, així com d'un públic més jove que en anteriors celebracions.La Mostra dedicarà especial interès a les 11 DOs catalanes més el cava, que explicaran les seves singularitats i donaran a conèixer les seves rutes enoturístiques. El director general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi de la Generalitat, Jordi Bort, assegura que s'ha limitat l'horari de la Mostra, fent-lo més "adequat", per "fomentar un consum moderat". Bort afegeix que es pretén oferir un millor servei al sector amb un menor cost per participar, així com remarca la continuïtat de la celebració al Moll de la Fusta, un espai que suma els turistes a la ciutadania de Barcelona., en plena festa major.

1 comentari:

  1. excel.lent iniciativa de reorientació de la Mostra. Ara bé al Moll de la Fusta per al Turisme en massa....tinc els meus dubtes que aquest tipus de Mostres es puguin obrir exessivament a un públic turístic ampli. Em refereixo a que cal vetllar, sembla que l'horari ajudarà a què no es desvirtui.

    Hi aniré per a tenir criteri.

    ResponElimina