dimarts, 11 d’octubre del 2011

Bon tancament de trimestre i bona verema pel Penedès


El Consell Regulador de la DO Penedès, que ha preferit no donar dades pel que fa a la producció collida, ha fet aquest dimarts valoració positiva de la verema. Ha passat de llarg també sobre la deshidratació que han partit diverses varietats. S'apunta, no obstant això, que es poden obtenir vins "d'alta qualitat". El Consell Regulador també destaca la bona marxa de les vendes:

La campanya de verema 2011 de la Denominació d’Origen Penedès, s’ha caracteritzat per una primavera plujosa amb alts percentatges d’humitat, però amb temperatures molt suaus, sobretot en els mesos de Juny i Juliol. Això ha provocat molta feina a les vinyes per part dels viticultors, ja que s’han hagut d’aplicar tècniques necessàries pel manteniment dels raïms i les vinyes, i així aconseguir una bona sanitat per la maduració desitjada.

A partir del mes d’Agost, el canvi ha estat clar: les temperatures han pujat, la humitat ha baixat i les pluges han parat. Aquest fet ha provocat un inici de la maduració en les varietats primerenques i la verema s’ha avançat.

Pel que fa la pròpia verema, podem dir que s’ha desenvolupat amb normalitat, en part gràcies a l’escassetat de pluges dels mesos d’Agost i Setembre.

La Denominació d’Origen Penedès en la seva actual política de Qualitat, valorem que pel que fa als raïms blancs de les varietats més destacades, és a dir, Chardonnay, Macabeu, Parellada i Xarel·lo, han tingut maduracions molt bones, amb graduacions adequades al voltant dels 11,5 a 12,5 graus alcohòlics. Cal destacar l’excel·lent maduració del Xarel·lo, amb graus entre 12.5 i 13,5.

Pel que fa als raïms negres, destaquem que la meteorologia ha propiciat una maduració ràpida en algunes varietats, com el merlot, i més lenta en d’altres com l’Ull de llebre i el Cabernet Sauvignon.
Pel que fa a aquestes dues últimes varietats, comentar que han resultat amb bones maduracions i altes graduacions que van des dels 13 fins al 14.5 graus pels vins joves i maduracions i elaboracions més llargues per a vins de Criança mitja i llarga.

A dia d’avui, ja s’estan començant a tastar els primers vins de la verema 2011, els quals podran sortir al mercat sota la Denominació d’Origen Penedès. Aquests, apunten a ser vins d’alta qualitat, i això ho podem dir en un moment que coincideix amb el bon tancament de trimestre que hem tingut amb els nostres vins, ja que hem incrementat les vendes en un 5% a nivell mundial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada