divendres, 14 d’octubre del 2011

Flaire, nou vi d'Alemany i Corrio


Aquest divendres signo al Diari de Vilanova un article informant de la darrera novetat del prestigiós celler Alemany i Corrio, La fotografia, feta per Fèlix Pascual, mostra a Jose Gallego, copropietari del restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú.


Marejol guanya Flaire, un vi exclusiu

// R. FRANCÀS
El restaurant Marejol ha organitzat per a les nou de la nit de demà dissabte un sopar-maridatge d’alçada dedicat al celler de prestigi vilafranquí Alemany i Corrio. La gran novetat d’aquest sopar-maridatge és, en realitat, una primícia. Es presenta per primer cop en públic el nou vi blanc que Irene Alemany i Laurent Corrio han elaborat per encàrrec especial del Restaurant Marejol.
Es tracta d’un xarel·lo molt varietal fermentat i criat en bótes de roure francès de 700 litres. És de producció molt limitada, i s’ha batejat amb el nom de Flaire. És un vi on s’ha volgut preservar la frescor i les notes que caracteritzen la varietat xarel·lo, com el fonoll. S’ha volgut mostrar el xarel·lo sense artificis, combinant la frescor en nas amb cert greix i complexitat a la boca. El vi, que es va embotellar a mitjan mes de maig passat, es mostra ara molt rodó. És de l’anyada 2010. El vi acompanyarà un foie de codony de Santa Teresa amb festucs.
De segon se servirà un turbant de llenguado amb verduretes i salsa d’espàrrecs de marge maridat amb el vi blanc Plou i fa Sol 2010. La tercera proposta és una suprema d’orada enromescada en llàgrimes d’ametlla que se servirà amb el vi Pas Curtei 2009. Un altre dels plats forts de la nit serà  una costella d’anyell lletó a la mel de romaní que arribarà amb un Sot Lefriec del 2003. Les postres seran una pasta de full caramel·litzada amb crema de pastisseria, massapà d’ametlles i maduixots. Aquest sopar-maridatge s’ofereix per 35 euros.
Els elaboradors dels vins, la vilafranquina Irene Alemany i el francès de la Bretanya Laurent Corrio, es van conèixer i es van enamorar estudiant a la Borgonya. Després de finalitzar la seva formació a Califòrnia, la parella es va establir al Penedès per desenvolupar el primer gran projecte de vi de garatge català. El 1999 van sorprendre propis i estranys amb un superb vi negre. Es tracta del Sot Lefriec, que ha elevat el nivell de qualitat en un Penedès mancat d’un entusiasme més gran. Aquesta parella d’entusiastes vitivinicultors són primeres espases tant al Penedès com a Catalunya.
Actualment tenen al mercat dos vins negres i dos vins blancs. En la seva filosofia destaca el treball a la vinya, que consideren fonamental, i busquen la concentració en els seus vins sense caure en els excessos i on la criança en roure francès mai se situa per damunt de l’expressió de la fruita. Tenen vinyes en propietat a Lavern i participen en un engrescador projecte vitícola al massís calcari del Garraf.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada