diumenge, 9 d’octubre del 2011

La DO Montsant dóna a conèixer i aprofundeix en els trets identitaris



La DO Montsant, una de les més actives del país, ha iniciat una sèrie de tastos per donar a conèixer el seu territori i els seus vins. Aquest dissabte van inaugurar la nova iniciativa:


Bona acollida del primer Tasta Montsant

L’Hostal Sport de Falset va acollir dissabte el primer dels tastos que la DO Montsant organitzarà periòdicament a fi de donar a conèixer i aprofundir en els trets identitaris de la DO, els seus vins i el territori.

Sota el nom “Tasta Montsant” aquesta primera sessió proposava un recorregut per la DO de la mà de 6 vins (blanc jove, blanc amb criança, rosat, negre jove, negre amb criança i generós). L’encarregat de guiar els assistents en aquest suggerent trajecte va ser el prescriptor vitivinícola Antoni Salas, que va oferir una lliçó teòrico-pràctica de la litúrgia del tast i la seva aplicació als vins de Montsant, i que va comptar amb la interacció de la quinzena d’assistents al tast.

Prèviament, el president de la DO, Jaume Domènech, va fer una breu aproximació a Montsant i a les seves característiques, introducció que va centrar-se també en la filosofia que aplica la DO des de la seva creació l’any 2001.

Entre els assitents al tast, cal destacar la presència del president del Consell Comarcal del Priorat, César López, que no es va voler perdre el tret de sortida d’aquesta nova proposta de descoberta de la DO Montsant, inclosa en la iniciativa Montsant Enoturísitic.

Com la resta d’assistents, el president es va endur una Copa de Riedel Montsant de regal i el diploma que l’acredita com a coneixedor de la DO i els seus vins.

Els vins tastats van ser Les Sorts Blanc , Castell de Falset Blanc , Roigenc , Flor d'Englora , Fluminis , Dolç d'Orto Negre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada