dimarts, 25 d’octubre del 2011

Ni un diluvi pot aigualir l'èxit de Vins de Tramuntana



Ni el diluvi que va caure ahir a Barcdelona va ser impediment perquè la jornada Vins de Tramuntana, que va aplegar 25 cellers empordanesos, fos un èxit. L'organització xifra en més de 500 els professionals que hi van assistir:


Èxit d'assitència a la jornada
"Vins de Tramuntana" a Barcelona
Més de 500 professionals assisteixen a la degustació que 25 cellers van oferir a la Llotja de Mar.

Octubre 2011. La jornada, organitzada pel Consell Regulador de la DO Empordà, es va iniciar al migdia amb un dinar que va reunir cellers, premsa especialitzada, botiguers i distribuïdors. Durant el dinar, el president del Consell Regulador, Josep Maria Blanch, va emfatitzar la importància de l'àrea de Barcelona per a la comercialització dels vins de l'Empordà. Es van presentar dades de l'augment de la presència i de vendes dels vins d'aquesta DO a les botigues especialitzades de l'àrea metropolitana, i es va destacar el marge de creixement que encara ofereix la gran vinculació entre els consumidors barcelonins i un territori com l'Empordà. També es va analitzar l'augment de visites que ha rebut el nou web de la DO, que permet consultar en línia tots els vins i cellers.
Durant tota la tarda, la Llotja va acollir la degustació que 25 cellers van oferir als nombrosos visitants que, malgrat un dia plujós, van acostar-se a conèixer la riquesa de les propostes actuals dels vins de l'Empordà. Sommeliers, botiguers, restauradors i representants de diverses institucions del sector, van omplir un espai emblemàtic que va bullir d'activitat fins les 9 del vespre. Més de 500 professionals van visitar la mostra. Abans d'iniciar-se la degustació, el sociòleg i escriptor Lluís Tolosa va presentar en una conferència l'enorme potencial del turisme del vi a Empordà, en una conferència durant la qual va afirmar que "l'Empordà es convertirà en el primer destí enoturístic de l'Estat espanyol. Ho té tot: vins, història, cultura, paisatge, persones.... (...) Avui en dia es fan bons vins a tot arreu, el diferencial són històries com les quel'Empordà pot oferir".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada