divendres, 14 d’octubre del 2011

Verema de rècord a Vilanova i 255 milions de quilos a la DO Penedès


També aquest divendres signo una noticia al Diari de Vilanova informant de les xifres rècord de la verema d'enguany al Celler de Viticultors de Vilanova. En la mateixa informació incloc l'estimació de la producció de la verema d'enguany a la DO Penedès segons estimacions del seu director, Francesc Olivella: 255 milions de quilos de raïm collits. La fotografia, que és de Fèlix Pascual, mostra a Pere Albà, el president del Celler de Viticultors de Vilanova i la Geltrú.


Verema de rècords

// RAMON FRANCÀS
En 49 anys de trajectòria del Celler de Viticultors de Vilanova, qui ocupa la seva presidència des de fa 25 anys, Pere Albà, no recorda una millor verema pel que fa a quantitat de quilos collits i qualitat. Només el 1999 es va superar la xifra rècord d’aquest any: 3,5 milions de quilos. Aquell any rècord es van arribar a collir 3,7 milions de quilos. La família d’Albà va ser una de les fundadores del celler de la carretera de l’Arboç. La varietat xarel·lo, amb molt, ha estat la més collida, fins a un total d’1,7 milions de quilos. A la blanca xarel·lo, que s’adapta molt bé pel que fa a la producció a la zona costanera, la segueixen, en nombre de quilos, sis varietats negres: carinyena, merlot, ull de llebre, cabernet sauvignon, garnatxa i sumoll.
Pere Albà, que ja ha començat a treballar amb la seva junta per preparar el 50è aniversari del celler l’any que ve, destaca el fet que s’ha compensat amb explotacions més rentables i productives, principalment de Ribes però també a Vilanova, la pèrdua de fins a un 70% de les vinyes vilanovines en l’últim quart de segle. Actualment el Celler de Viticultors de Vilanova compta amb 123 socis. Només durant el darrer any el nombre de socis s’ha incrementat en sis membres més.
Per la seva banda, el director del Consell Regulador de la DO Penedès,  Francesc Olivella, ha manifestat al DIARI que treballa amb dades que indiquen que la verema al Penedès s’hauria pogut tancar amb 255 milions de quilos de raïm collits. L’any passat es van collir 248 milions. Des del Consell Regulador del Penedès, que també empara els vins del Garraf, s’afirmava aquest dimarts que "a dia d’avui, ja s’estan començant a tastar els primers vins de la verema 2011. Aquests, apunten a ser vins d’alta qualitat, i això ho podem dir en un moment que coincideix amb el bon tancament de trimestre que hem tingut amb els nostres vins, ja que hem incrementat les vendes en un 5% a nivell mundial". La collita del 2010 al Penedès va ser qualificada com a molt bona. La verema, segons el Consell, s’ha desenvolupat amb normalitat per l’absència de pluges a l’agost i setembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada