diumenge, 20 de novembre del 2011

1.200 persones a Vila-rodona


La setzena edició dee la Festa cdel Vi Jove de Vila-rodona ha atret avui diumenge a 1.200 persones:


Èxit de la 16a Festa del Vi Jove de la Cooperativa de Vila-rodona, a l’Alt Camp, amb la presència de 1.200 persones

·       Tots els assistents han pogut gaudir d’un esmorzar de veremador i tastar els vins en rama elaborats per aquesta cooperativa adscrita  a la DO Tarragona i comercialitzats amb la marca Flama Roja.


El Celler Cooperatiu de Vila-rodona (Alt Camp) ha organitzat aquest diumenge 20 de novembre la setzena edició de la Festa del Vi Jove, una cita que s’ha convertit en una tota una tradició a la comarca i que ha reunit unes 1.200 persones que han pogut menjar-se un esmorzar de veremador (pa torrat, oli, butifarra negra, cansalada i arengada i mandarines i pastis de postres) i acompanyat dels vins produïts en aquesta cooperativa de la DO Tarragona.

Com sempre, els assistents en aquesta festa, que ha estat presidida pel director general de Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Domènec Vila, i pel president de la Cooperativa de Vila-rodona i de la DO Tarragona, Josep Lluís Grogués, entre d’altres autoritats locals i comarcals, ha estat un èxit i els assistents han pogut tastar i adquirir a l’agrobotiga els vins joves de la collita de l’any 2011, amb l’afegitó que els han pogut tastar directament de les tines on estan acabant el seu procés d’elaboració. Així, els assistents han pogut assaborir el vi en rama varietal (macabeu, xarel·lo, parellada, merlot o ull de llebre), un vi totalment natural que encara no està finalitzat però que ja té les aromes i les seves característiques plenament definides.
Josep Lluís Grogués s’ha mostrat satisfet per la massiva assistència de persones. “Tenim molt de públic local però també ve gent de la comarca i d’altres indrets del país. És una festa molt consolidada, ja fa setze anys que la fem, i avui el temps finalment ens ha respectat”, ha assenyalat després de l’esmorzar. Grogués també s’ha mostrat satisfet amb la qualitat aconseguida amb la collita de 2011 i ha assegurat que l’objectiu és consolidar el mercat català i incrementar cada vegada més les exportacions gràcies a l’esforç comercialitzador del grup Castell d’0r.
Celler modernista
La Cooperativa Agrícola de Vila-rodona, amb mig miler de socis cooperativistes, agrupa actualment diverses cooperatives agrícoles locals dins de la DO Tarragona i es troba al bell mig de la ruta del Císter, a tocar del monastir de Santes Creus. La seva fundació data del 1919 i l'edifici del Celler Cooperatiu, d'influència modernista i obra de l'arquitecte vallenc Cèsar Martinell, és de notable interès arquitectònic i és possible visitar-lo. Els vins de la Cooperativa de Vila-rodona es comercialitzen a través del grup Castell d’Or

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada