divendres, 16 de desembre del 2011

Lluïda investidura de l'Acadèmia Tastavins del Penedès



L'acte fet el vespre-nit d'aquest dijous a Vilafranca del Penedès ha estat força lluït. L'acadèmia bàquica més antiga d'Espanya ha fet el seu 461 capítol, que ha estat extraordinari, d'aniversari i d'investidura. S'han reconegut els mèrits periodístics del director de La Vanguardia, José Antich. El president de l'Acadèmia Tastavins del Penedès Sant Humbert, Joan Tarrada, ha dit que Antich és "un dels millors directors de diaris que hi ha hagut mai a Catalunya" i ha agraït que des del primer any La Vanguardia hagi patrocinat el festival Vijazz de Vilafranca. Antich ha dit que el 2011 ha estat un any molt especial per La Vanguardia per l'aparició de l'edició en català "responent al que molta gent ens demanava". Ha dit que ha estat aposta empresarial important i una aposta periodística "apassionant", i ha recordat que els dos diaris més venuts als quioscos catalans són La Vanguardia en castellà i La Vanguardia en català. L'Acadèmia Tastavins ha reconegut com a miollor pagès de l'any al viticultor de Castellví de la Marca Narcís Fábregas Campeny, que ha dit que no creu haver fet "res de l'altre món" per ser mereixedor d'un guardó que ha volgut compartir amb tots els viticultors del Penedès. Fábregas ha parlat clar i català i ha recordat que "si no fos per nosaltres ara no hi hauria ningú aquí", referint-se a la capella de Sant Joan de Vilafranca on s'ha fet l'acte. Aquest viticultor ha dit que "la cosa està molt fotuda" i que s'està plantejant "plegar" de fer de pagès. El celler de l'any ha estat Vilarnau (grup González Byass). El guardó l'ha recollit el seu gerent, Damià Deàs, que ha volgut remarcar que la tasca que fan, fent passos decidits apostant per l'enoturisme, és en equip. La millor iniciativa vitivinícola ha estat pel nou hotel enoturístic que es construeix al celler Mas Tinell. S'ha destacat la "valentia" d'aquest projecte en plena crisi. El gaurdó l'ha recollit el seu propietari, l'empresari i hoteler Manuel Valderrama Blanca. Ha estat investit acadèmic de mèrit l'empresari del Penedès que representa en exslussiva a Espanya la marca de copes de vi més prestigiosa del món, Jordi Segura, i com a acadèmic d'honor al director general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi de la Generalitat, Jordi Bort, que ha fet una crida perquè els vins i caves catalans siguin més valorats i consumits a casa nostra. El president de l'Acadèmia Tastavins ha parlat d'importants reptes pel Penedès de cara a l'any que ve, com ara el projecte d'impartir estudis universitaris del món del vi a Vilafranca, desenvolupoar el Pla Estratègic amb el qual la DO Penedès vol recuperar el prestigi perdut o la organització d'una Setmana del Penedès a Barcelona. També hi ha hagut investidura d'acadèmics de número: Jaume Batllori, David Bueno, Teresa Casanovas, Pablo Chamorro, Marc Galimany, Pere Mata, Carlos Mª Martínez i Ramon Roset. A l'acte hi han assistit diversos empresaris del sector del vi; el president de l'Associació Catalana d'Enèlegs, Josep Anton Llaquet; i la regidora de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Vilafranca, Dolors Rius, i el gerent de la poatronal penedesenca dels vins, Joan Gil. El capítol ha conclòs amb un sopar per a una vuitantena de persones al restaurant MerCat de Vilafranca regat amb vins de Vilarnau i Mas Tinell. Les fotografies que acompanyen aquest post són de Carles Castro.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada