divendres, 10 de febrer del 2012

Tickets, 41º i Torelló



Pell de bacallà fregida, les olives esferificades de Tickets (em decanto més per la gordal adobada que per la verdial); ous de guatlla 1´ 40´´ amb migas d'almogrote (canàries)un sensacional jamón de toro (finíssimes làmines de ventresca de tonyina pintada amb greix de pernil ibèric Joselito presentades al damunt de paper d'embolicar embotit); Majado d'avocat amb eriçons de mar i aigua de menta (plat-espectacle acabat a la taula), amanida de taronja amb oli i suc d'olives; un magnífic llom de pagre amb shiitake (un bolet comestible originari d'Àsia de l'est) al damunt d'una alga wakame (alga comestible que a Japó s'utilitza en l'elaboració de la sopa de miso) que només pecava d'un excès de soja; una brutal ostra amb una perla que és pur gust a mar; una molt interessant ostra tèbia en escabetx; ventresca de tonyina cuita a 54º amb un bestial pebrot; Mollete (brioix) de papada amb mostassa; un divertit ravioli líquid de formatge gadità Payoyo; unes fantàstiques navalles amb oli de gingebre, pebre de Caiena i aire de llimona que s'ha de menjar en dues fases; pit de pollastre amb pell de pollastre desgreixada; uns estratosfèrics pèsols servits en papillote transparent; costelles de porc; unes genials costellets de conill arrebossades i acompanyades d'un suau allioli; gamba vermella; ous de peix volador;  formatge (Torta de Cañajeral) amb tòfona;  uns addictius bunyols de xocolata fred-calents i un arbre de cotó de Tickets és un menú més que impressionant per a maridar amb el cava Torelló Brut Nature. És molt millor, però, fer-ho al bell mig del Tickets acompanyat dels apassionats germans Paco i Toni de la Rosa Torelló i de les seves esposes. Tot plegat rebent tota mena de comentaris i recomenacions d'un Albert Adrià que diu haver "avorrit els plats" i que a partir d'abril (després d'uns dies de vacances coincidint amb Setmana Santa) donarà un nou gir al seu 41º per ambientar l'afortunat comensal en tota una experiència sensorial gràcies a les imatges de video que l'envoltaran. Els plats desapareixeran i les 41 propostes, doncs, s'hauran de menjar amb els dits. Al 41º vam fer les postres i uns gintònics  serevits en copa de pinot noir de Riedel (un dels quals amb fum aromàtic) que no haurien desentonat a la barra de l'Enterprise, la nau insignia de la Flota Estelar de la Federació Unida de Planetes (de la sèrie Star Trek). Al Tickets, l'hereu de l'Inopia, introdueixen al comensal en el concepte de 'la vida tapa': és un concepte global que uneix la gastronomia amb una manera d’entendre la vida. Una forma divertida de menjar que converteix a tothom que hi participa en intèrpret d’una obra de teatre, d’una revista de coristes, d’un vodevil circense, en protagonista d’un entremès cantat. Una posada en escena de la pròpia vida. A La vida tapa no existeix l’avorriment, ni la tristesa ni la soledat, però sí les rialles, la complicitat i les bones companyies.O sigui, tota una experiència que al 41º s'eleva a la màxima potència amb 41 plats inclosos en el menú. Molt recomenable si teniu la paciència suficient per aconseguir taula. El Bulli sobreviu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada