diumenge, 5 de febrer del 2012

Vins d'un altre món: amb meteorit



Barrejar vi i astronomia no és nou però sí introduir un meteorit trobat al xilè desert d'Atacama dins les bótes, durant la criança del vi. Sembla que amb aquest meteorit (que va caure fa 4.500 anys però que podria tenir 4.500 milions d'anys) el vi no canvia molt de color però sí que sembla que el meteorit faci més potents els sabors, segons el seu elaborador, un escocès. El vi es fa a la població xilena de San Vicente amb raïm de la varietat cabernet sauvignon. L'elaborador del vi Meteorito diu que el secret està en el procès de fermentació i en el fet que el meteorit li aporta minerals. El que no sé dir és si els qui tastin aquest vi seran capaços de veure les estrelles. Tampoc sé si aquest vi és tan 'celestial' com diuen. I després afirmen que en el món del vi tot ja està inventat! I jo que em pensava que l'únic vi 'Celeste' era el de Torres a la Ribera del Duero!

2 comentaris:

  1. Ostres noi!! ja tens raó ja !!un xic snobisme potser??' Ara només ens queda esperar les roques volcaniques sorgides del mar ( Hierro ) que segur que porten minerals , sofre i munt de olioelements que aniran molt bé pel vi també!! a més organitzaran excursions per a veure-ho tot plegat.
    Ah i els que som Vilanovins de pro només ens queda demanar la Lluna en un cove o en una bota.
    C.Serra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja hi ha qui m'ha dit que espera que el meteorit no aporti metalls pesants al vi. També hi ha qui fa esment als "collons" de l'escocès que ha elaborat aquest vi i espera que "no hi haigi ningú a qui se li acudeixi agafar roca de la muntanya sagrada catalana per transmetre la mineralitat al vi".

      Elimina