dissabte, 24 de març del 2012

Empar Moliner als enòlegs: "Els vostres nassos són patrimoni de Catalunya"


Ahir a la nit durant una llarga però destacada vetllada, es van lliurar a Granollers els guardons anuals que premien els millors enòlegs catalans. Enguany hi ha hagut guardons per a professionals d'empreses molt destacades. Alguns finalistes no premiats van posar cara de pomes agres. Manuel Raventós Negra (president de les caves Raventós i Blanc de Sant Sadurní d'Anoia) va ser premiat amb el guardó a l’enòleg amb més carisma i/o empenta enològica. El reconeixement a un professional amb més de 25 anys en la professió d’enòleg va ser per a Pere Llopart Vilarós (caves Llopart), per tota una vida dedicada al món del cava. Lluis Ràfols Bages (Codorníu) va ser premiat amb el guardó a la Millor Trajectòria Professional per la seva constant i coherent dedicació a la feina en una de les empreses líders del sector del cava. Per la seva part, Anna Velàzquez Peñarrocha (Torres) es va endur el guardó a la Proposta Més Innovadora o projecte d’investigació. Pels seus mèrits periodístics van sert guardonats la wine lover Empar Moliner i el director de la revista Cupatges, Sergi Cortés. A tots ells, i també als finalistes, moltes felicitats. Empar Moliner va posar la nota més divertida a la nit assegurant que els nassos dels enòlegs catalans són un "patrimoni de Catalunya". També va voler tranquilitzar el sector davant de futurs boicots als vins i caves catalans animant als catalans a consumir tota la producció catalana. També va advocar per fer "proselitisme" davant els joves i va afirmar que mai ha plorat veient una pel·lícula però sí tastant un gran vi. L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, va anunciar la petició de la capital del Vallès Oriental de formar part de la DO Alella. Sergi Cortés va fer referència a la dinàmica canviant pel que fa al consum de vins catalans a Catalunya. Per la seva banda, Lluís Ràfols es va referir a la rellevància de la varietat chardonnay (la qual cosa ha aixecat ja, com no, comentaris poc edificants de l'exvicepresident de Freixenet Manuel Duran) i va voler recordar personatges de l'enologia catalana tan destacats com Juan José de Castro Martín o Jaume Ciurana. Anna Velàzquez Peñarrocha va destacar la tasca investigadora i la voluntat d'"adaptar-nos als canvis". També va dir que "la recerca és el neguit de provar de fer coses noves". Manel Raventós es va referir a la importància de la vinya i va manifestar que a Catalunya hi ha "vinyes fantàstiques". Raventós va afegir que "el món demana coses autèntiques" i es va mostrar convençut de les grans posssibilitats de futur que s'obren amb els joves professionals. El president dels enòlegs catalans, Josep Anton Llaquet, va destacar el "talent" i Josep Maria Martí, el mestre de cerimònies de l'ACE, va veure reconeguda la seva tasca de tres dècades.
La Nit de l'Enologia, que va comptar amb el patrocini de Verallia, va comptar amb la presència  del director general de l'Incavi, Jordi Bort; dels presidents dels consells reguladors de les DO Catalunya, Xavier Pié i Dols, i Empordà, Josep Blanch i amb destacats elaboradors i enòlegs: Josep Bujan, Emili Esteve, Pere Rovira, Oriol Guevara, Fèlix Sàbat, Xènia Bonet, Pitu Cols, Ramon Viader, Pere Escudé...

A continuació us adjunto la nota de premsa de l'ACE:

L’Associació Catalana d’Enòlegs lliura els guardons de l’ACE durant la Nit de l’Enologia 2012



També s’ha reconegut la tasca en la difusió i la promoció dels vins dels periodistes Sergi Cortés i Empar Moliner


L’Associació Catalana d’Enòlegs ha celebrat avui La Nit de l’Enologia 2012, un acte per reconèixer la professionalitat i el talent dels enòlegs i premiar als més distingits i destacats de l’any.

L’acte ha tingut lloc avui divendres, 23 de març a l’hotel Ciutat de Granollers i s’emmarca també en la celebració del XXIII Congrès de l’Associació Catalana d’Enòlegs, enguany dedicat a Els Gasos a l’Enologia.

Prèviament al sopar, des de l’ACE s’ha fet un reconeixement als periodistes Sergi Cortés i Empar Moliner, per la seva tasca de difusió del món de la viticultura i el vi. Sergi Cortés és director de la revista Cupatges i està fent una important tasca en la promoció dels vins catalans així com dels seus enòlegs. Empar Moliner, per la seva banda, és una reconeguda articulista que sovint publica columnes als mitjans de comunicació on el vi i tot el que el rodeja, n’és protagonista, contribuint, així, a la seva difusió i promoció.

També en aquesta Nit de l’Enologia, s’ha premiat als enòlegs més destacats en les següents categories:

El Sr. Lluis Ràfols Bages, amb el guardó a la Millor Trajectòria Professional per la seva constant i coherent dedicació a la feina en una de les empreses líders del sector del cava. La seva presència en els diferents actes de l’associació al llarg de la història d’aquesta l’han fet un referent.

La Sra, Anna Velàzquez Peñarrocha, amb el guardó a la Proposta Més Innovadora o projecte d’investigació, per la seva aportació en l’investigació i recerca de millores al canvi climàtic i la seva afectació als diferents àmbits de la viticultura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada