dijous, 22 de març del 2012

Oller del Mas, primer celler català en obtenir la certificació de la petjada de carboni


Oller del Mas de Manresa (DO Pla de Bages) ha anunciat avui dijous que s'ha convertit en el primer celler català en obtenir la certificació de la petjada de carboni:


El proper dia 26 de març de 2012, coincidint amb l’inauguració de la 19ª edició de la fira Alimentària de Barcelona, es durà a terme la presentació i el lliurament del certificat per part de BSI de la verificació de la petjada de CO2 pel seu vi Petit Bernat. Aquesta acció es portarà a terme al voltant de les 12:30h al stand B 255 del pavelló 3 de Fira Gran Via, lloc on s’ubica el stand del Celler expositor Oller del Mas.
El Celler Oller del Mas, situat a Manresa i pertanyent a la DO Pla de Bages és el primer Celler català de producció vinícola en obtenir aquest certificat.
La petjada de carboni representa una mesura per a la contribució de les organitzacions a ser entitats socialment responsables i un element més de conscienciació per als ciutadans de dur a terme pràctiques més sostenibles. Amb aquesta iniciativa es pretén quantificar la quantitat d’emisions de CO2 que son alliberades a l’atmosfera degut a les activitats quotidianes o a la comercialització d’un producte. Aquest anàlisis abarca totes les activitats del cicle de vida del producte, des de l’adquisició o producción de les matèries primeres fins la seva gestió com a residu, permetent als consumidors decidir quins productes i/o aliments comprar en base a la contaminació generada com a resultat dels procesos pels quals ha passat.
El vi Petit Bernat, elaborat pel Celler Oller del Mas, s’ha convertit en el primer vi negre de Catalunya en certificar la seva petjada de carboni i ha sigut el primer Celler en tot l’Estat Espanyol en ser certificat per la British Standards Institution (BSI), una de les més reconegudes internacionalment. S’ha comptat amb la col·laboració externa d’Agroviver Medi Ambient, consultora especialitzada en sostenibilitat, per al càlcul de la petjada de carboni segons PAS2050 i el posterior anàlisi dels resultats obtinguts. En aquest cas d’estudi de la petjada de CO2 nomès s’ha tingut en compte el cicle de vida del producte, és a dir, sense tenir en compte cap criteri de compensació, sent aquesta dada una evidencia i un compromís en la sostenibilitat del producte. El primer objectiu és reduïr la petjada de carboni i desprès compensar-la perquè creiem que la millor emisió és la que no s’emet.
El més important és que Oller del Mas ha creat un precedent en el compromís en la reducció de la seva petjada de CO2 i és el punt de partida per a una política de reducció de les emisions de diòxid de carboni en les seves fonts materials. L’informe pretèn fer una reflexió sobre el nivel d’impacte ambiental durant la producción d’una ampolla de vi des del punt de vista de les emisions de Gasos d’Efecte Hivernacle (GEH).
L’objectiu del certificat de la petjada de carboni és informar al consumidor de l’impacte medioambiental causat per l’elaboració d’un producte i al mateix temps, racionalitzar els procesos de producció amb la finalitat de neutralitzar les emisions de gasos contaminants. El Celler Oller del Mas, des de l’inici del seu nou projecte vitivinícola l’any 2003, sempre ha apostat per una agricultura ecològica i respectuosa amb el medi ambient. Sempre s’ha caracteritzat per treballar el dia a dia per un futur, la seva filosofía és l’aposta per la qualitat i l’excel·lència, tenint una especial atenció per la familia, el respecte pel medi ambient i sobretot el compromís amb el territori.
Al Bages, a Manresa, cor de Catalunya, davant l’atenta mirada de la venerada montanya de Montserrat i presidida pel majestuós Castell del s.X que ha sigut espectador de la història dels Oller, s’extèn una finca de més de 400 hectárees de cultius i boscos. Entre els boscos s’hi troben camps de cultius com vinyes, oliveres, noguers i cereal, tots ells seguint el cultiu ecològic certificat per l’organisme oficial competent de la Generalitat de Catalunya (CCPAE).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada