dimecres, 28 de març del 2012

Turó d'en Mota 2002, en la seva plenitud expressiva


Com ja vaig avançar, ahir a la nit Recaredo va presentar lamb una festa plena d'encant la tercera anyada del seu esplèndid cava Turó d'en Mota 2002. A continuació us adjunto la nota de premsa que avuii han fet arribar als mitjans de comunicació. S'afirma que aquest cava està enh la seva plenitud expressiva. Jo hi afegiria que cestà sensacional:


Recaredo presenta la tercera anyada del cava Turó d’en Mota


SANT SADURNÍ D’ANOIA. 28 DE MARÇ DEL 2012
L’anyada 2002 del cava Turó d’en Mota de Recaredo veu la llum després de gairebé 9 anys de criança a les caves. Amb una producció sempre molt limitada –en el cas de l’anyada 2002 s’han obtingut exclusivament 2.704 ampolles–, el cava Turó d’en Mota representa la filosofia de Recaredo portada a l’extrem: una sola anyada, una única varietat (100% xarel·lo) i una sola vinya que es treballa només amb tracció animal. En paraules de Ton Mata, tercera generació de Cava Recaredo, el Turó d’en Mota té com a objectiu representar el paisatge de la manera “més transparent i pura” possible.
Durant l’acte de presentació de la nova anyada, celebrat ahir al vespre a la sala Glassroom de Barcelona, Ton Mata va manifestar que l’equip de Recaredo se sent “més intèrpret que autor” en referència a una viticultura basada més en l’observació que en la intervenció.
Turó d’en Mota, un cava de terrer
El projecte del Turó d’en Mota va néixer el 1999 amb el ferm propòsit d’elaborar un cava de terrer fruit d’un espai de terra calcària i d’un microclima mediterrani. Des del 1999 fins ara, s’han elaborat 13 anyades, deu de les quals romanen a les caves en una llarga criança de més de cent mesos en contacte amb les lies.
La collita del 2001 continua la seva llarga i acurada criança a les caves, perquè tal i com explica en Ton Mata, “creiem que li falta una mica més de temps”. Segons detalla, “en aquests moments, l’anyada 2002 del Turó d’en Mota es troba en la seva plenitud expressiva i en un punt de maduresa òptim”.
La vinya del Turó d’en Mota, plantada el 1940 i conduïda en vas, es troba situada a l’extrem nord-occidental del municipi de Sant Sadurní d’Anoia. La vinya s’orienta a cara nord i queda exposada cap a la muntanya de Montserrat.
L’any 2002, dies de fred i xàfecs
Les baixes temperatures i les pluges al llarg de l’any van marcar el 2002. L’elevada humitat de l’estiu va obligar a estar molt atents a la verema per collir el raïm amb una acidesa fresca i natural, idònia per a l’elaboració de caves de llarga criança. La vinya del Turó d’en Mota, amb una superfície de 0,97 hectàrees, va produir l’any 2002 un total de 3.400 kg de raïm.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada