dissabte, 21 d’abril del 2012

Els cellers de Poboleda presenten les seves novetats



Els cellers de Poboleda han presentat durant el matí d’aquest dissabte els seus darrers vins. Un total de dotze productors locals han atès els professionals del món del vi, aficionats i mitjans especialitzats que han volgut conèixer les singularitats de la darrera anyada envasada sota el segell de la DOQ Priorat. Els cellers que han disposat de taula amb mostres de tast han estat: Tane Vins, Terres de Vidalba, Cellers Unió – Agrícola de Poboleda, Celler Burgos Porta, Genium Celler, Celler Hidalgo Albert, Celler Jordi Domènech, Celler Mas de les Pereres, Celler Mas d’en Just, Celler Mas Doix, Celler Mas La Mola i Celler Pahí
Els cellers i l’Ajuntament de Poboleda, amb el suport de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat, organitzaven la 3a Jornada Tècnica Poboleda Vins, en la qual s’han donat a conèixer les característiques i singularitats de les vinyes i els vins de la verema 2010 d’aquesta vila de la DOQ Priorat. La inauguració de la jornada ha anat a càrrec del representant del col·lectiu de cellers de Poboleda, Ricard Abella, del president del Consell Regulador de la DOQ Priorat, Toni Alcover, i dels alcaldes de Poboleda, Jordi Català, i de Reus, Carles Pellicer.
La jornada tècnica Poboleda Vins ve néixer en el context del projecte Vins de Vila, de la DOQ Priorat. El Consell Regulador d’aquesta denominació d’origen ha promogut la zonificació del seu territori de manera que aquests vins de vila es puguin identificar com a vins originaris de cada un dels seus municipis o viles. Els estudis científics que desenvolupa la DOQ Priorat amb el suport del seu equip de tast i de la URV avalen la proposta d’identificar els vins de cada vila amb el seu territori, la seva cultura i la seva gent.  Per aquest motiu, el Consell Regulador de la DOQ Priorat dóna suport a una programació d’activitats de difusió dels vins, de les viles i de la cultura del vi, que es duen a terme tot l’any a les viles de la DOQ Priorat, consultables a la Guia d’Activitats de la DOQ Priorat (www.doqpriorat.org). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada