dijous, 28 de juny del 2012

Menció especial per a Vi-Franc al III Concurs BlocDOCat





Després d'uns dies d'absència de la blogosfera per motius alients a la meva voluntat, torno per a fer-vos partíceps de la menció especial que el jurat del III Concurs BlocDOCat ha atorgat a aquest bloc. Primerament voldria felicitar la guanyadora i l'altre gran finalista. Després dir-vos que més enllà d'aquest premi de consolació, el veritable premi ha estat en els darrers dos anys els molts seguidors que ha aconseguit aquest bloc que vol ser més que "tota una referència informativa del sector". A Vilaweb (http://www.vilaweb.cat/noticia/4024319/20120628/vi-bloc.html) han recollit la noticia i han afirmat que el meu "segurament és el bloc a concurs més visitat, perquè és una referència informativa dins del sector. Francàs és periodista de La Vanguardia i a través del seu bloc informa puntualment dels esdeveniments vinícoles més destacats, en especial els que fan referència al Penedès i al Priorat".

El bloc Vi. Moments. Persones (http://vimomentspersones.wordpress.com/), de la periodista Ruth Troyano, ha resultat el guanyador del III Concurs BlocDOCat, que organitza cada dos anys la Denominació d’Origen Catalunya. La guanyadora ha rebut de mans del president de la DO Catalunya, Xavier Pié, i del Conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, un xec per un valor de 3.000€. El jurat ha volgut atorgar també dos mencions especials. Una de les mencions ha estat per al bloc Vi Franc del periodista Ramon Francàs, en considerar-lo tota una referència informativa del sector. La segona menció ha estat per al bloc De Vinis (http://www.devinis.org/) d’en Joan Gómez Pallarès, pel seu recorregut el manteniment d’una altíssima qualitat durant la seva trajectòria. El jurat del concurs, “un grup independent i multidisciplinari de professionals” segons l’otganització, l’ha integrat en Xavier Ayala, president de l’Associació Catalana de Sumillers; el guanyador de la segona edició del BlocDOCat, Jaume Aguadé; el responsable de promoció de l’INCAVI, Salvador Rovira; el director de l’Associació Vinícola Catalana, Joan Gil; la periodista de Vilaweb Montse Serra; el periodista especialitzat en el món rural, Joan Albert Argerich; el dissenyador Joan Maria Vinyes i el secretari de la DO Catalunya, Anton Castellà. El lliurament de premis va tenir lloc lloc dimarts passat a la Sala Golden i Terrassa de El Molino, on els convidats van poder degustar també un maridatge de vins DO Catalunya i alguns productes amb distintiu de qualitat i indicació geogràfica del país, com ara la DOP Avellana de Reus, l’oli DOP Siurana, la nova IGP Pa de Pagès Català, la IGP Llonganissa de Vic i la DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya i la IGP Pollastre i Capó del Prat. 
El bloc guanyador ha rebut 3.000 euros i les dues mencions especials han rebut un sopar-maridatge per a dues persones.La tercera edició del concurs ha comptat amb la participació més alta, 26 blocs. El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha presidit aquest vespre, a Barcelona, el lliurament de premis del III Concurs BlocDOcat al millor bloc vitivinícola català a Internet, que organitza la Denominació d’Origen (DO) Catalunya amb l’objectiu de premiar les iniciatives particulars per difondre els valors del món de vi i de la viticultura a través de les seves bitàcoles o blocs. En el decurs de la seva intervenció, el conseller Pelegrí ha manifestat que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) està al costat del sector, col·laborant amb les DO i amb les cooperatives vinícoles i cellers, per a la millora de la qualitat del vi i per a la seva promoció. obre aquesta promoció, Pelegrí ha afirmat que “el nostre gran repte és ser capaços de recolzar tot allò que contribueixi a aportar més valor al sector, a fomentar-ne el reconeixement, la internacionalització i l’exportació dels nostres productes de qualitat, i fer que esdevinguin referent d’excel·lència arreu del món”,

1 comentari: