dimarts, 30 d’octubre del 2012

El Mercat del Cava torna a les Roquetes, dissabte i diumenge



El Mercat del Cava 2012 es prepara per protagonitzar l’oferta lúdica d’aquest cap de setmana a la plaça Llobregat de les Roquetes (Garraf). Durant dos dies, petits i mitjans productors de cava del Garraf i l’Alt Penedès tindran l’oportunitat de poder exposar i vendre el seu producte sense intermediaris, “afavorint una relació directa amb el consumidor”. També hi seran presents alguns restauradors i productes alimentaris locals i el públic assistent a la mostra podrà adquirir uns tiquets de degustació per provar-ho tot plegat. Dissabte 3 de novembre estarà obert d’11h a 14h i de 17 a 21h, mentre que diumenge 4 de novembre obrirà només d’11h a 14h. Com en anys anteriors, i per tal d’amenitzar la mostra, hi haurà l’acompanyament d’un seguit d’activitats complementàries. Així, dissabte, es durà a terme una actuació dels Balls Populars de les Roquetes (a les 11’30h), a la que seguirà un passeig institucional a càrrec dels representants polítics del nostre municipi (a les 12h). A continuació, una exhibició de balls moderns (a les 12’15h) tancarà el programa de dissabte al matí, que enllaçarà a la tarda amb altres espectacles musicals (a partir de les 17’30h). De cara a diumenge, al llarg de tot el matí es farà la tradicional trobada de plaques de cava, a més d’un taller infantil de confecció de plaques del Mercat del Cava (a les 12h), una actuació de pop – rock (a les 12’30) i com a tancament una batucada (a les 13’30h). D’altra banda, també cal destacar la col·laboració del Mercat Municipal La Sínia que oferirà un taller infantil de cuina amb cava (el divendres 2 de novembre a les 17’30h), i una degustació de productes del Mercat (el dissabte 3 de novembre de 10h a 13h).
    El Mercat del Cava està organitzat per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i l’Associació de Festes Populars de les Roquetes amb el suport del Mercat Municipal La Sínia, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Garraf. Aquesta acció forma part de la campanya Productes de la terra juntament amb la mostra Agromercat i els Sopars i Tasts de Vins del Massís del Garraf. La regidora de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha volgut agrair “la participació de les entitats i de la comissió de festes que de manera desinteressada donen suport a aquesta edició, i fan que la tradició i la història, coincideixen en aquest esdeveniment amb la feina diària dels productors de cava”. En l’edició d’enguany, els productors locals que hi prendran part són Torre del Veguer, Vega de Ribes, i Formatges Can Pere de la Plana, i els restaurants La Vaquita, Carlota i Ca la Trini. També hi seran presents els cellers Can Pujol (Vilanova i la Geltrú), Grau Dòria, Queviures els Deus i Mel del Camp Català (Canyelles); Caves Alsina Sardà (Sant Sadurní d’Anoia), i Caves Planas – Albareda (Vilobí del Penedès). Així mateix, hi col·laboren diferents entitats com són l’Escola de Grallers El Geganter i la Colla de bastoners xics i capgrossos de l’Agrupació de Balls Populars de les Roquetes; l’Associació Gym – Jazz Garraf, la Casa d’Andalucía de la Comarca del Garraf, l’Associació Cultural Contratiempo, l’Associació de Festes Populars de les Roquetes, i Taboo Percussió.
    Amb l’organització de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i el suport de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Garraf, fa un parell de setmanes va començar la quarta edició dels Sopars i Tasts de Vins del Massís del Garraf. La propera cita del calendari serà dissabte 3 de novembre, a les 20h, al celler Can Ferran, on hi tindrà lloc una degustació i maridatge amb Finca Viladellops i Ca la Glòria. El preu és de 10 euros. La programació completa dels Sopars i Tasts de Vins del Massís del Garraf es pot consultar a www.santperederibes.cat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada