diumenge, 28 d’octubre del 2012

Molt bons vins de preu ajustadíssim, a la interessant Fira del Vi de Móra la Nova




La Fira Agrícola Ramadera i Industrial de Móra la Nova, “en el seu esperit de promocionar i difondre els productes de la nostra terra”, ha tornat a dedicar aquest cap de setmana espai a la seva Fira del Vi, que tot i el fred ha assolit importants nivells de visitants i degustacions. Aquest és un certamen que acull vins de les DO Montsant, Priorat, Terra Alta i Tarragona. S’han presentat vins novells, s’ha fet un curs de tast i l'exposició i venda de productes. Enguany els vins (per 9 euros s’oferia copa i degustació) s’han pogut tastar amb una copa de vi Riedel amb un peu serigrafiat on hi ha figurat el patrocinador Associació Nuclear Ascó-Vandellós II (ANAV) i la Fira del Vi. El més destacable d’aquesta fira és l’elevat nombre de productes d’alçada a uns preus ajustats o baixos.
            A la mostra s’hi ha vist força gent jove interessada pel món del vi, s’han vist llargues cues per adquirir els tiquets i s’han pogut tastar novetats com la carinyena del 2012 de la Serra d’Almos http://www.serradalmos.com/), un vi amb una extraordinària extracció de color i molt fruitós. De la Cooperativa de la Serra d’Almos, on fan un oli absolutament impressionant, també vaig tastar el seu madur i amb notes de cuir Mussefres de guarda del 2008 (carinyena i garnatxa). A la Fira del Vi de M,óra hi han participat també cellers de l’alçada de Vins Josep Vicens-Vinyes del Grau de la Terra Alta (www.vinsjosepvicens.com). Em continuen atraient molt la seva garnatxa blanca i els syrah d’aquest celler de Gandesa. També vaig tastar el seu llaminer (maduixes amb nata) rosat de garnatxa del 2011, que ha mantingut càrrega aromàtica i color. Entre els molts vins interessants de la Fira del Vi de Móra també han destacat els de l’apassionat projecte de Jordi Aixalà i Susi Alcait a Torroja del Priorat (www.pardelasses.com), com ara l’Strankis 2011 o Les Clivelles de Torroja 2010, un Vi de Vila 100% de carinyena.
            La nit d’ahir dissabte, a una atapeïda Fonda Barcelona de Móra la Nova de Joan Ramon Casanova Falcó, vaig sopar amb el Pascona Evolució 2006 (http://es.pascona.com) de la DO Montsant (garnatxa i cabernet sauvignon), un molt bon vi que s’ha mantingut sorprenentment jove i fresc i que presenta certa mineralitat, és especiat i mostra bona càrrega fruital i notes a tinta xinesa. En aquest tradicional restaurant fundat el 1918 també vaig sopar amb un Terra Alta de Corbera d’Ebre, la garnatxa blanca Frisachs Selecció (http://www.celler-frisach.com), un molt bon vi ecològic amb notes tropicals, de préssec d’aigua i fonoll que té un preu ajustadíssim (es fa difícil de creure un preu tan econòmic).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada