dimecres, 26 de desembre del 2012

LaFou 2010: fresca elegància i sedosa corpulència



Recentment he tastat LaFou 2010, un hedonista vi de Roqueta Origen a la DO Terra Alta (Batea). Elaborat amb garnatxa, syrah i morenillo (inicialment hi havia cabernet sauvignon), m’ha agradat la seva elegància no exempta de corpulència. És un negre sedós però alcohòlic, fruitós, amb notes balsàmiques, de regalèssia i amb una fusta molt ben integrada (12 mesos de criança en roure). És profund, llarg (de final fresc) i avellutat, sense arestes. És un vi de gamma alta molt ben elaborat  del qual des del celler elaborador es diu que és “d’un estil més vigorós” i que “neix amb la clara intenció de sorprendre al consumidor final i acostar-los el treball  del Celler a la Terra Alta”. S’afegeix que LaFou és un vi que ve marcat “per la contundent lleugeresa de la garnatxa negra, en un vi en què la dualitat frescor-volum van de la mà i omplen de personalitat el seu pas en boca. La fruita fresca es combina amb espècies i regalèssia, que n’allarguen un record que es debat entre la dolçor llaminera i la tanicitat que n’estructura el conjunt”.
            LaFou Celler, com s’afirma des d’aquest celler, és una iniciativa de Ramon Roqueta, membre d’una família amb una llarga tradició al sector, que al 2007 va fer una clara aposta per la Terra Alta, una de les zones vinícoles més importants i de més llarga tradició a Catalunya, creient fortament el seu gran potencial i recorregut..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada