dijous, 24 de gener del 2013

Set cellers de la DO Tarragona, diumenge a la Gran Festa de la Calçotada de Valls



 Per tercer any consecutiu el Consell Regulador de la DO Tarragona ha decidit participar activament en la Gran Festa de la Calçotada que se celebrarà a Valls aquest diumenge 27 de gener amb la instal·lació de l’Espai del Vi de la DO Tarragona, un espai situat al bell mig de la Plaça del Pati on set cellers d’aquesta denominació d’origen donaran a conèixer els seus vins oferint degustacions i venta directa a tots els interessats que assisteixin en aquesta gran festa gastronòmica. Els cellers de la DO Tarragona que participen en aquesta iniciativa són Mas Vicenç, de Cabra del Camp; la Vinícola de Nulles; el celler Mas Bella, de Masmolets (Valls); Vins Padró, de Bràfim; el Celler Pedrola, de Miravet i el Celler Mas del Botó, d’Alforja i Cava Reverté, de Salomó. Les parades estaran obertes entre les deu del matí i les dues de la tarda.
El Consell Regulador de la DO Tarragona considera “totalment necessari” que els restauradors del territori aprofitin els vins de la zona per oferir-los als seus clients al costat del menú dels calçots “per tal d’acostar més la tradició de la calçotada al que ha de ser un autèntic menjar de proximitat, també amb vins produïts al territori i valorats correctament amb la seva ampolla i la seva etiqueta, tot i que després puguin servir-se amb un porró”.  Tots els visitants de la Gran Festa de la Calçotada podran descobrir, tastar i emportar-se cap a casa els vins produïts per aquests cellers –blancs, rosats, negres i vins de licor-, la major part dels quals estan produïts a la comarca de l’Alt Camp i també en d’altres comarques que pertanyen a la DO Tarragona com és la Ribera d’Ebre o el Baix Camp.
El Consell Regulador de la DO Tarragona considera “molt important” repetir aquesta iniciativa plantejada fa dos anys amb la intenció de vehicular la tradició de la calçotada, ja sigui a Valls i l’Alt Camp, con en d’altres comarques del Camp de Tarragona, amb el consum del vi amb etiqueta de la DO Tarragona. De fet, l’eslògan d’aquest Espai del Vi és el de ‘DO Tarragona, l’autèntic vi de la çalçotada’. D’altra banda i com ha passat en els darrers anys, la DO Tarragona vol col·laborar amb la Gran Festa de la Calçotada regalant lots de vins als guanyadors dels diferents concursos que es faran durant la matinal a la capital de l’Alt Camp, en concret el concurs de productors de calçots, el concurs d’elaboradors de salsa de la calçotada i el concurs de menjar calçots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada