dimecres, 27 de febrer del 2013

"Èxit rotund" d'un Fòrum de Girona que reconeix Josep i Antoni Mata (Recaredo)



Pep Palau, en representació de la direcció del Fòrum Girona, ha mostrat una gran satisfacció pel desenvolupament de les tres jornades, posant èmfasi en la plena ocupació dels 8 espais d’activitats (sessions amb l’aforament ple com per exemple la dels germans Roca, Carme Ruscalleda i Raül Balam, Tribuna Girona i el Col·lectiu 21 Brix; així com tots els tallers, ateneus i sessions de l’Aula Activa). L’organització ha parlat d’èxit rotund. Com a dada significativa ha fet referència als més de 8.000 tastos que s’han ofert durant els tres dies de Fòrum, i ha anunciat que per primera vegada en la història de l’esdeveniment, un cuiner –Paco Pérez, del restaurant Miramar de Llançà- ha ofert tast dels seus plats a l’Auditori. També ha destacat i reconegut “el dinamisme i implicació dels més de 300 expositors i ha agraït a totes les persones implicades que han fet possible que aquest esdeveniment sigui un éxito”. Per la seva banda, Carles Puigdemont, alcalde de Girona, ha felicitat als organitzadors i a totes les persones i entitats que han participat en la present edició destacant el paper que juga el Fòrum com a “motor econòmic del país”. A més, ha manifestat el compromís ferm de la ciutat amb l’esdeveniment amb l’acte de signatura del conveni entre l’Ajuntament de Girona i el Fòrum Gastronòmic per acollir una nova edició de l’esdeveniment l’any 2015.
Ahir el sumiller Josep Roca ha conduït un viatge pels vins d’àmfora i per l’altra, els també sumillers Cèsar Cánovas, Roger Viusà i Ferran Centelles van omplir l’Ateneu 2 en la sessió ‘De la terra a la copa, enòlegs i sommeliers”. Durant aquesta última jornada es van lliurar els premis Josep Mercader que reconeixen la trajectòria de professionals en diversos àmbits en pro de la cuina i la gastronomia catalana. Els guardonats d’aquesta edició han estat: Eulàlia Torras –creadora del formatge Serrat Gros d’Ossera- en la categoria d’oficis del gust; els germans Josep i Antoni Mata (de Caves Recaredo de Sant Sadurní d'Anoia) en la d’oficis del vi –han recollit el premi de mans de Jordi Bort, director general de l'Incavi; Miquel Màrquez del restaurant Sala de Berga en la de cuina; Dorita Riera del restaurant Freixa Tradició en la de servei de sala; i Narcís Comadira en la de cultura i difusió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada