dilluns, 25 de febrer del 2013

L'òpera dels germans Roca, tot un "somni"




El Palau de la Música de Barcelona va ser el marc divendres, 22 de febrer, de la presentació pública d’el somni. En l’acte hi van ser presents el creador audiovisual Franc Aleu, els germans Joan, Josep i Jordi Roca, del Celler de Can Roca, i el productor de Mediapro, Jaume Roures, qui va presentar el projecte com un dels grans somnis de Franc Aleu i de la creativitat d’El Celler de Can Roca.
            Joan Roca va confessar que el somni és un projecte “valent” en la línia inconformista d’El Celler de Can Roca i que els serveix per explorar límits de creativitat gastronómica. Mentrestant, el seu germà Josep, entén que aquest projecte els permet “explorar els límits de la capacitat de sentir, els límits físics i psicològics de la capacitat de rebre estimuls mentre es menja”. Per al germà petit, el somni ha situat El Celler en un “moment màgic”. I per a Franc Aleu, el gran creador d’aquesta Òpera en 12 plats i banquet en 12 actes, el somni és el moment més gloriós que ha viscut mai en creació. No hi faltarà un vi de Lanzarote de 1881.
            La imatge, la matèria, la música, el gust i l’olor, s’uneixen en una obra transmediàtica: una òpera-sopar sobre el viatge cíclic de la l’existència humana. Un somni a través de dotze emocions que ens porta fins a la taula on es celebrarà aquest sopar on la cuina i la videocreació es transformen en una experiència artística nova. Una obra capdal de l’art i la gastronomia que trenca les pròpies fronteres de la creació per a oferir-nos una percepció total de la bellesa. El somni és el resultat d’una creació transmediàtica perquè pren diverses formes: l’experiència d’un sopar mai viscut, la realització d’una pel·lícula, la concepció de dues exposicions i l’edició d’un llibre. Tots aquests diferents suports ens expliquen el procés de creació i l’aventura d’aquesta unió entre cuina i art al servei del pensament. Els dotze actes d'aquesta òpera es poden descobrir a: http://www.elsomni.cat/actes/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada