divendres, 22 de febrer del 2013

Nadal Xarel·lo 2012, maduresa i volum



De la collita de 2012, efectuada el 21 i el 25 de setembre, es van obtenir 16.950 kg de “La Barraca”, 10.930 kg de “Borregaire”, 9.980 kg de “La Toria 2” i 19.715 kg de “Pau Ros” en un estat de maduració "excepcional" per elaborar un vi jove que millorarà a l’ampolla com a mínim els propers tres anys. És la presentació que Caves Nadal fa del seu Xarel·lo 2012, que va ser presentat aquest dimecres passat. El vi és força interessant, tyot i que no tan explosiu aromàticament parlanr com el del 2011. És molt varietal,  aromàticament contingut però amb més greix i volum. Desta, sobretot, per les sev es notes a fruites carnoses de pinyol molt madures (préssec) i a mel. També mostra notes a poma i subtils notes a fonoll. La bona acidesa l'allarguen en boca. A més, fa mig grau més que el del 1011. Des de Caves Nadal se'l descriu així: "la senzillesa i l'autenticitat del que és elemental". Se n’han produït 46.650 ampolles, 11.000 més que la collita anterior. Aquest increment de producció és fruit, segons Nadal, de "la qualitat del raïm de la collita 2012, que ha permès incorporar una nova vinya de la finca per a l’elaboració d’aquest vi". La producció per hectàrea ha estat inferior a la del 2011, i el grau sensiblement superior. I això ha donat com a resultat un vi amb més cos i estructura. El propietari de les caves, Xavi Nadal, senyala la del 2012 com una de les millors anyades (ja se n'han tret quatre al mercat) d'aquest vi. A continuació us adjunto la fitxa del celler:
 

Nota de tast: Groc pàl·lid amb reflexos daurats. Predominen les notes de fruites blanques, especialment poma, amb un fons de fruita confitada. En boca destaca per la seva untuositat, volum i frescor.

Tipus de vi
Blanc sec 2012
D.O.
Penedès
Vairetats del raïm
Xarel·lo
Origen del raïm
Finca Nadal de la Boadella
Graduació alcohòlica
13% vol
Producció
46.650 ampolles


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada