dijous, 28 de febrer del 2013

Pelegrí qualifica d'"excel·lents" els resultats del cava, i diu que Generalitat té un compromís amb el sector vitivinícola català



El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha destacat aquest migdia, a Barcelona, que les exportacions de cava produït a Espanya  han augmentat durant  l’any 2012  un 6,02% malgrat la crisi econòmica, la qual cosa demostra  la fortalesa del sector i la seva capacitat per impulsar les exportacions i fer front així  als problemes derivats de la disminució de la demanda interna. Segons el conseller, aquesta xifra, en el context actual, té un gran valor.
Aquestes declaracions les ha realitzat en la presentació dels resultats econòmics de l’exercici 2012 del sector del cava espanyol, resultats que mostren un descens de la demanda interna i un increment de les exportacions, que es concreten en un 6,28% menys de producció per al mercat interior i un augment del 6,02% de la producció per al mercat exterior.
L’acte ha tingut lloc a l’Hotel Casa Fuster, al Passeig de Gràcia, amb la participació del president del Consell Regulador del Cava, Gustau Garcia Guillamet; el director general de la Indústria Alimentària del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Fernando José Burgaz; el vicepresident del Consell Regulador del Cava, Pere Albà, i la secretària general del Consell Regulador del Cava, Maria Eugènia Puig. A més, hi era també present el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), Jordi Bort.
Segons el conseller, cal destacar que durant l’any 2012 la producció per al mercat exterior, és a dir, les exportacions de cava, s’han incrementat un 6,02%, amb el volum d’ampolles exportades més gran de la història, més de 161 milions. “Sens dubte són  xifres que en el context de crisi econòmica tenen un enorme valor i mostren que ha estat un any excel·lent en comerç exterior”, ha afegit.
 Per a Pelegrí, que ha recordat que s’ha passat d’exportar 10 milions de botelles l’any 1980 a les actuals 161 milions de l’any passat, “les xifres mostren de manera fefaent la capacitat exportadora d’un sector dinàmic i innovador, que ha sabut fer front a la crisi i adaptar-se a les necessitats d’un mercat cada vegada més global i a la vegada més exigent”.
 Pelegrí ha recordat també, durant la seva intervenció, que la Generalitat de Catalunya té un compromís amb el sector vitivinícola català, al que dóna suport, perquè és un sector que ha tingut la capacitat de lluitar contra la crisi econòmica, ha sabut incrementar les exportacions i ha ajudat  a la internacionalització de l’economia catalana, aprofitant les oportunitats existents i augmentant la competitivitat.
 Per la seva banda, Gustau Garcia Guillamet ha qualificat que els resultats del sector del cava durant l’any passat  (un creixement global d’un 1,53%) han estat "excel·lents", ja que s’ha produït un creixement important malgrat la crisi i la caiguda del mercat intern. En total, el cava ha venut 243 milions d’ampolles l’any 2012, a dintre i fora de l’Estat espanyol, amb un total de 3,6 milions de botelles més que l’any anterior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada