dimarts, 26 de febrer del 2013

Projectes enoturístics de La Granada i Puigdàlber, beneficiaris del programa Viure al Poble Més de la Generalitat





La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, va signar amb l’alcalde de la Granada, Joan Cols, i amb l’alcalde de Puigdàlber, David Masdeu, els convenis per impulsar els projectes d’aquests dos municipis que han estat seleccionats pel programa Viure al Poble Més. La signatura va tenir lloc el 21 de febrer a les 12 del migdia, en el transcurs d’un acte celebrat a l’Auditori del Palau de la Generalitat.

Viure al Poble Més és un programa destinat a subvencionar grans projectes dels ens locals de fins a 3.000 habitants que actuïn íntegrament en un nucli de població, com ara projectes de regeneració urbana i rural, de millora dels serveis turístics o que donin valor, protecció i conservació del patrimoni cultural. Per a la vicepresidenta aquest programa és “una manera més de demostrar la voluntat del Govern de mantenir un territori equilibrat, amb qualitat de vida, perquè les persones, visquem on visquem, tinguem les mateixes oportunitats”.
La vicepresidenta ha estat acompanyada del secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joan Cañada, i del director general d’Administració Local, Jordi Souto. Hi han assistit també els directors territorials del Departament de Governació, així com representants de les associacions municipalistes i la resta dels alcaldes beneficiaris del programa.
La Granada rebrà 421.974 euros, d’una inversió total de 649.190 euros, per al projecte La Granada, la història i el vi, que se centra en la potenciació turística i cultural del municipi, mitjançant la regeneració urbana, per garantir el desenvolupament i la consolidació del comerç i de l’oferta turística. Es preveu també potenciar la creació de llocs de treball i fomentar la recuperació i valorització del patrimoni local. Algunes de les actuacions que es faran són recuperar el nucli històric a través de la urbanització de diversos carrers; dur a terme una senyalització estratègica que proposi recorreguts que acostin els visitants al món del vi, i crear una pàgina web per millorar l’experiència turística del municipi.
Puigdàlber rebrà 456.457 euros, d’una inversió total de 702.242 euros, per al projecte Puigdàlber, poble enoturístic i comercial, que, mitjançant la regeneració urbana, fomentarà el comerç, el turisme, la cultura i la dinamització del municipi basant-se en el teixit urbà del nucli antic, la potenciació de l’accés a actes culturals, la consolidació del comerç existent, l'ampliació dels serveis comercials i turístics i la millora de l’aprofitament de l’entorn urbanístic, rural i el context enològic. Entre altres accions, es crearà una nova oficina de turisme, es faran rutes de camins i BTT en entorn rural i vitivinícola i se senyalitzarà l’àmbit comercial i turístic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada