diumenge, 3 de març del 2013

Inquietud al Priorat per l'impacte d'una línia d’alta tensió


El director del Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a Tarragona, Cèsar Puig, s’ha ofert, davant el Consell d’Alcaldes del Priorat, a coordinar les al·legacions que els ajuntaments, el Consell Comarcal i altres institucions del territori facin al projecte de la línia d’alta tensió Escatrón-La Secuita, de Red Eléctrica Espanyola, que travessaria la comarca. Segons Puig, la Generalitat entén que “cal que aquesta línia sigui el menys agresiva possible tenint en compte que el Priorat té una carta del paisatge i que qualsevol projecte d’aquest tipus ha de mirar d’ajustar-s’hi al màxim”. 
En la seva reunió amb els alcaldes del Priorat, el director del Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a Tarragona, segons s’ha informat des del Consell Comarcal del Priorat, va insistir en la necessitat d’estar alerta a les concrecions del projecte, que en aquests moments tan sols consta d’un traçat general. Segons Puig, “un aspecte que ens sembla important és que la nova línia en substitueix una que ja existeix actualment i, per tant, interessa que desaparegui completament la línia que ara hi ha, de manera que no en quedin restes i el seu impacte paisatgístic sigui el menor possible”. La declaració d’impacte ambiental sobre aquest projecte correspon al Ministeri d’Indústria i Energia del Govern central. 
Des de la seva publicació al Butlletí Oficial de l’Estat, el projecte ha preocupat el Consell Comarcal del Priorat per l’impacte que aquesta infraestructura tindria a la comarca. De fet, en el transcurs de la signatura de la Carta del Paisatge del Priorat, el passat mes d’octubre, el Consell Comarcal va traslladar la seva inquietud i el seu rebuig al projecte al llavors conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. El Consell Comarcal, en paraules del president, Cèsar López, entén que “aquest projecte no va en la mateixa direcció que iniciatives impulsades des del territori en pro del paisatge i d’un model de desenvolupament econòmic molt concret que té en aquest paisatge un dels seus pilars”. El projecte de Red Eléctrica Española inquieta la societat prioratina. Prioritat, l’entitat que impulsa la candidatura del paisatge de la comarca a Patrimoni de la UNESCO, també ha mostrat el seu rebuig al projecte. A més, fa un dies, el Consell Comarcal rebia una petició per part de ‘La Plataforma Priorat’, interessada en conèixer en quin estat es troba el projecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada