divendres, 19 d’abril del 2013

Escumosos Penedès: "tancar la porta a fer produccions massives com el cava i diferenciar-se en qualitat"

Marta Estany i el seu fill Joaquim, de Torre del Veguer. Fotografia de Fèlix Pascual

Entre els cellers que s’han sumat a la DO Penedès per emparar els seus escumosos n’hi ha dos del Garraf, els dos situats a Sant Pere de Ribes: Torre del Veguer i Can Ramon Viticultors del Montgròs. A més, hi ha una desena d’empreses més: Albert Milà Mallofré -Mas Comtal, Albet i Noya SL, Carles Mora Ferrer, Josep Colet Ortega, Maria Font Puig,Mas Betran Viticultors SL, Masia Can Mayol SL (Loxarel), Masia Colomé SL, Puig-Romeu 2000 SCP i Sucesores de Rafael de Camps SCP. En declaracions al Diari de Vilanova d’aquest divendres, Manel Aviñó, enòleg i copropietari de Can Ramon, destaca el pas fet pels escumosos del Penedès. Aviñó aplaudeix el fet que ampliar el temps mínim de criança i fer que tots els raïms siguin d’agricultura ecològica “suposa tancar la porta a la possibilitat de fer produccions massives a preus molt baixos, com passa al cava”. Marta Estany, gerent i enòloga de Torre del Veguer, destaca el fet que els escumosos del Penedès es vulguin “diferenciar en qualitat” dels de la resta de denominacions i, sobretot, el fet que siguin ecològics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada