dijous, 18 d’abril del 2013

Mig centenar d'actes a la Fira del Vi de Falset


La divuitena edició de la Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de les DO de la comarca del Priorat) compta enguany amb un programa on hi figuren fins a una cinquantena d’activitats. Tot i que el plats forts de la Fira i els estands al carrer es concentrin el cap de setmana del 4 i 5 de maig, hi ha activitats que tindran lloc tant els dies previs com els posteriors. I és que a banda de l’elevada participació de cellers (més d’una cinquantena han confirmat la seva assistència) i de públic, “el valor afegit d’aquesta fira rau també en la gran quantitat d’actes a voltant del vi que tenen lloc sota el seu aixopluc”, segons l’organització. Consultar el programa a www.firadelvi.org. A banda de tastos, sopars maridatges i presentacions de llibres, entre els actes destaquen propostes que ja s’han fet un forat a l’agenda de la Fira, com la jornada tècnica que organitza el Departament d’Agricultura o trobades de caire més festiu, com la Nit de les Garnatxes de Capçanes, que arriba a la 7a edició, o el concurs La Cuina del Vi, que en celebra 16.  A més, la Fira és també una oportunitat per presentar en societat noves creacions. Un bon exemple serà la presentació del vi d’Estones de Mishima “Set tota la vida 2011”, que comptarà amb la presència de David Carabent, cantant del grup Mishima; Xavier Ayala, president de l’Associació Catalana de Sommeliers, i Salvi Moliner, enòleg.
Els cellers de la DOQ Priorat i la DO Montsant arriben a la 18a Fira del Vi de Falset amb la satisfacció d’haver tancat un gran any pel que fa a la comercialització dels seus vins. Els cellers de la DOQ Priorat van vendre durant el 2012 més de 4 milions d’ampolles, un 8% més que a l’any 2011, mentre que els cellers de la DO Montsant van superar els 5 milions d’ampolles, en el que és la tercera millor campanya de la seva història. Aquestes dades “demostren, un any més, que la qualitat dels vins elaborats a la comarca és un argument prou fort per fer front a la delicada situació econòmica que es viu a l’Estat espanyol i també a nivell internacional”. De fet, l’exportació va acaparar el 50% de les vendes dels cellers de totes dues DO. Els Estats Units es va erigir com a principal mercat dels vins de la comarca, per davant de països com Alemanya i Suïssa, que són també grans importadors de priorats i montsants. A les taules catalanes i espanyoles van anar a parar l’altra meitat dels vins comercialitzats durant el 2012. En el mercat català s’han donat forts increments de vendes. “Aquest fet s’explica, en part, perquè el nivell de coneixement dels vins catalans entre el consumidor de proximitat és cada cop major. Sense cap mena de dubte, fires com la de Falset han contribuït i contribueixen a aquesta tendència, i a la identificació del consumidor amb els vins del territorio”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada