dimarts, 28 de maig del 2013

Jaume Gramona i Damià Deàs: "No volem fer volar coloms"



Les eleccions per la renovació del Consell Regulador del Cava s’acosten (4 de juny) mentre s’accelera la campanya. S’han intensificat les reunions, les visites i les trucades telefòniques a la recerca del vot. El paper dels sindicats agraris (Unió de Pagesos, JARC i Associació de Viticultors del Penedès) serà clau, com ho poden ser els cellers no alineats (els que no formen part de cap patronal). Jaume Gramona (Gramona, S.A.), Damià Deas (González Byass, S.A.), Ramon Giró (Jaume Giró i Giró, S.L.) i Montserrat Mascaró (Antonio Mascaró, S.L.), encapçalen la candidatura presentada per la patronal Institut del Cava pels subcensos 3 i 4 a les eleccions.
Jaume Gramona i Damià Deàs afirmen en declaracions fetes a aquest blog que es presenten amb l’objectiu d’aconseguir fer coses i “no fer volar coloms”. La seva, doncs, és una candidatura possibilista que es compromet a traslladar al ple del Consell Regulador del Cava els neguits de la patronal i, en definitiva, dels elaboradors d’aquests subcensos. Es comprometen a traslladar al sector amb transparència les propostes que es debatin. En aquest sentit anuncien que es regiran per un protocol que faci que les propostes que elevin al Consell “tinguin retorn al sector”. Destaquen, com a una de les propostes més importants, modificar el reglament per aconseguir que a les etiquetes de les ampolles es pugui visibilitzar quines caves fan servir raïms propis, o en bona part. Seguint l’exemple de la Champagne, creuen que “aquest fet donarà valor afegit al producte de cara al consumidor final”. Pel que fa a les subzones, Jaume Gramona posa damunt la taula la possibilitat d’identificar a l’etiqueta el municipi on es trobin la majoria de les vinyes dels cellers. Creuen que aquest factor és més important que “la bestiesa d’indicar la data del desgorjament”. Deàs i Gramona no tenen dubtes de la importància d’"identificar la nostra àrea de producció, de vincular-ho al nostre territori”.
Aquesta candidatura també s’ha proposat “canviar les inèrcies negatives” del Consell Regulador i del sector i millorar la comunicació. Així mateix, lamenten que no s’hagi arribat a les eleccions amb unitat d’acció patronal.  No ha estat possible, tot i els intents, convèncer Xavier Nadal. Ara bé, no tanquen la porta a trobar punts d’entesa amb els quals començar a treballar amb Pime Cava. També anuncien la voluntat d’encarregar la redacció d’un pla estratègic, un “estudi professional”, que regeixi els pròxims anys. Aquest pla estratègic té com a  objectiu “potenciar i millorar la imatge del cava als mercats nacional i internacional”. En definitiva, volen que el sector treballi amb unitat i “que tota la cadena de valor se’n beneficïi”. No volen posicionar-se directament sobre quin candidat prefereixen per a presidir el Consell Regulador. Apunten que “no és cap notícia, cau per propia gravetat, que els nostres subsectors estan més propers a Joan Amat”, tot i puntualitzar que “Pere Bonet també és un candidata mb carisma i prestigi que ve de fer una bona feina a la Confraria del Cava Sant Sadurní”. També advoquen, clarament, per crear la Casa del Cava a Barcelona i manifesten que “no és la nostra principal preocupació, i no en farem bandera”, el trasllat de Vilafranca del Penedès a Sant Sadurní d’Anoia de la seu del Consell Regulador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada