dilluns, 20 de maig del 2013

Mas Blanch i Jové aixeca demà el teló de l'obra d'Iglesias que opta al rècord Guiness




Demà dimarts dia 21, a les dotze del migdia, es desmunta l’obra titànica de Gregorio Iglesias a Mas Blanch i Jové (La Pobla de Cérvoles). L’obra, de 60 metres i pintada a l’aire lliure durant dos mesos, opta al rècord Guiness de l’obra més gran mai pintada a l’aire lliure. La peça folrarà les parets de la sala de bótes del celler Mas Blanch i Jové
            Mas Blanch i Jové, DONCS, continua apostant per l’art i alimentant la seva Vinya dels Artistes ideada pel seu amic, el pintor Josep Guinovart, i en la que ja han participat artistes com el músic Carles Santos o l’escultor Esteve Casanoves, deixant cadascun un testimoni del seu pas. En aquesta ocasió ha estat el pintor borgenc Gregorio Iglesias Mayo l’encarregat de retre el seu propi homenatge al món de la vinya i el vi. Per fer-ho, el passat dia 22 de març, es va col·locar enmig del camí de La Vinya dels Artistes una tela de 60 metres de llargada per gairebé 6 d’amplada que durant dos mesos Iglesias ha anat pintant de dia i de nit amb canyes de bambú i branques per imprimir-hi el paisatge garrigenc amb acrílics, tintes xineses i aigua.
            L’obra anomenada ‘Entre el cel i la terra’ ha adquirit el volum del terreny a l’absorvir durant aquests dos mesos la humitat, la pluja, la neu, les petjades de la gent i també ha captat la interacció dels visitants amb l’artista i la seva obra... Des d’aquest celler lleidetà s’afirma que és “una impressionant creació molt vinculada al territori”. Per això, ‘Entre el cel i la terra’, que opta a aconseguir el rècord Guiness per l’obra més gran mai pintada a l’aire lliure, està destinada a folrar les quatre pareds de la sala de bótes del celler. El celler va ser dissenyat per Guinovart i compta amb vàries obres de l’artista, la més impressionant el mural de 10,5 metres “In Vino Veritas”, que va ser la seva última gran obra i es troba permanentment exposada a la sala de tasts. A més, enmig de la Vinya dels Artistes es pot veure l’amfiteatre i la Cabana del Guino, a més de vàries escultures com ‘La Sargantaneta’ de Carles Santos, ‘La llum planant damunt la terra’ d’Esteve Casanoves i ‘l’Orgue de camp’ també de Guinovart.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada