divendres, 31 de maig del 2013

Temps de 'Vi-lanova', des d'avui i fins i diumenge


Pere Bonet i Josep Bujan

El vi omplirà aquest cap de setmana el centre neuràlgic de Vilanova en una potenciada segona edició de la Fira Temps de Vi que a les sis de la tarda d’avui, a l’Ajuntament vilanoví, inaugurarà el president de la Fundació Institut Català de la Cuina, el vilanoví Xavier Mestres. Hi haurà una quarantena d’estands a la rambla Principal, amb una trentena de cellers, i es guanya alçada pel que fa als tastos i maridatges paral·lels a la Fira.  Un dels organitzadors d'aquesta mostra vinícola, Òscar Villagarcia, es mostra molt satisfet pel salt qualitatiu que ha donat enguany la fira amb tasts d’alt nivell. Ara bé, Villagarcia no deixa d’apuntar que "hauria estat preferible" que els cellers de proximitat, els del Massís del Garraf, haguéssin apostat més per Temps de Vi. De fet, dels cellers de la comarca només tindran estand Can Ramon Viticultors del Montgròs i Torre del Veguer. Sí que hi seran, però, grans firmes del Penedès, com ara Juvé & Camps, Vilarnau, Gramona, Albet i Noya, Llopart, Parés Baltà, Torelló, Castellroig  o Avgvstvs.
Per vuit euros s’oferiran quatre degustacions de vi o cava i una bossa de Patates Piqué, així com l’obsequi d’una copa de vi o cava (a  escollir) de la marca de prestigi Riedel. Per 12 euros s’ofereix dues consumicions de vi o capa, la copa i dues consumicions gastronòmiques. Ahir al vespre van arrencar els grans tastos de Temps de Vi amb el celler penedesenc Alemany i Corrio. Aquest ha estat un dels actes que més interès previ ha despertat. Irene Alemany i Laurent Corrio van presentar en primícia el seu primer vi natural, Mans i Peus, i la nova anyada del xarel·lo Principia Mathematica. Després es van maridar brandis de Mascaró amb cigars havans de l’estanc de Carles Rosalén.
Avui divendres destaca un tast del celler Jean Leon de Torrelavit amb anyades històriques que dirigirà la gerent del celler, l’enòloga Mireia Torres. El tast, que es fa a  partir de les 21 hores al restaurant Marejol (35 euros), inclourà joies com el Gran Reserva de 1975 d’aquest celler de Torrelavit. El plat fort de demà dissabte serà un sopar-maridatge amb els vuit caves de les Cuvées de Prestige de Freixenet que presentarà el director de comunicació d’aquestes caves, Pere Bonet Ferrer, i que dirigirà l’enòleg Josep Bujan. Aquest sopar-maridatge (50 euros), també es farà al restaurant Marejol. El diumenge dia 2 salparà del port vilanoví un catamarà amb capacitat per a 150 tripulants on es farà un maridatge a alta mar amb caves d’Agustí Torelló Mata i creacions del xef Àlex Mestres. També hi haurà degustació de gelats i torrons Llorens. Participar en aquest singular tast costa 70 euros. També hi ha d’altres tastos en vaixell, com el que dirigirà el migdia de demà el sumiller Xavi Nolla representant la DO Penedès.
Els interessats a participar en els grans tastos de la segona edició de Temps de Vi poden fer les seves reserves a info@tempsdevi.cat. Tots els actes a www.tempsdevi.cat.
Gramona, Torelló, Celler Can Roda, Cava Torreblanca, Alsina & Sardà, Esteve i Ferron, Mascaró, Caves Naveran, Torre del Veguer, Castellroig Vins de Terrer, Caves Avinyó, Albet i Noya, Mas Codina, Juvé & Camps, Can Descregut, Parés Baltà, Llopart, Maset del Lleó, Avgvstvs Forvm, Hugas de Batlle, Sant Joannes, Can Ramon Viticultors del Mongròs, Celler Cercavins, Rovellats, Olivé Batllori, Covides, Coma Romà, Pere Ventura, Vilarnau i Agustí Torrelló Mata són els cellers que estaran presents a la Rambla durant tot aquest cap de setmana. Els quatre estands gastronòmics els ompliran el col·lectiu Propera Parada (tapes), Simpatic, La Casa dels Formatges, Patates Piqué i el forn de pa Franquesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada