dilluns, 17 de juny del 2013

Primera reunió de Pagès amb Arias Cañete des que va arribar a la presidència de la FEV



El president de la Federació Espanyola del Vi (FEV) i director general de Codorniu, Xavier Pagès, es va reunir dijous passat amb el Ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, Miguel Arias Cañete, a qui va plantejar “assumptes de màxim interès i actualitat per al sector cellerer espanyol de l'àmbit de treball d'aquest Ministeri”. Van assistir igualment a la reunió Pau Roca, Secretari General de la FEV; Rafael del Rei, Director General de l’OeMv i Domingo Valiente, secretari general de FIVIN. Aquesta trobada és el primer que es produeix amb el màxim responsable del MAGRAMA des del nomenament de Pagès com a president de la FEV, el passat mes d'abril.
            De l'àmbit de l'Organització Comuna del mercat Vitivinícola, i en concret del Pla de Suport Nacional, es va plantejar la futura destinació del pressupost, que se sotmetrà a debat en la conferència sectorial del mes de juliol. Així mateix, i en el context de les mesures de promoció en països tercers i d'inversió, es va demanar major flexibilitat en els límits aplicables i despeses elegibles a Espanya per a la mesura de promoció - d'acord amb les directrius emeses recentment per la Comissió Europea -, i l'ampliació de la elegibilitat d'empreses i mesures en la inversió.
            De l'àmbit de la internacionalització, es va analitzar en el context del recent pla presentat amb les ‘Línies Estratègiques per a la Internacionalització del Sector Agroalimentari Español’, les prioritats per la FEV que ja van ser aportades en la fase de diagnòstic de l'esmentat document. Destaquen les actuacions en matèria de promoció exterior i el paper de l’ICEX en les mateixes, i les activitats realitzades per la FEV en aquest àmbit, la necessitat de progressar en la detecció i eliminació de barreres al comerç, en les quals l'Organització internacional de la Vinya i el Vi (OIV) juga un paper fonamental com a organisme de referència internacional, i la necessitat d'establir com a prioritat el vi en les negociacions comercials. Especial atenció va rebre - en aquest context - l'amenaça de Xina d'obrir una recerca antidumping i antisubvenció contra els vins europeus.
            D'altra banda, es van comentar les possibles millores en els actuals projectes normatius a impuls d'aquest Ministeri en tràmit, com la petició que cap tipus de celler pugui quedar desprotegit en el marc de la futura Llei de Millora de la Cadena Alimentària, o el tractament de les marques en el projecte de Llei de Denominacions d'Origen Pluriautonòmiques. Finalment, es va tractar de l'actualitat de les diferents iniciatives de les autoritats de Sanitat (nacionals i internacionals) en el marc de les seves polítiques de lluita contra el consum excessiu d'alcohol, sol·licitant el suport del MAGRAMA en la defensa del producte i de les seves pautes de consum i en contra de les mesures desproporcionades que poden ser impulsades en els àmbits fiscals o publicitaris, i es va demanar el suport també per a la possible nova legislació europea sobre vins desalcoholitzats.
            La reunió, segons el president Pagès, va ser excepcional per la receptivitat del ministre als reptes plantejats. La FEV va agrair al Ministre la permanent col·laboració que manté amb les unitats amb atribucions en el sector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada