dijous, 1 d’agost del 2013

Al juny els turistes espanyols han predominat en tots els territoris de les DO tarragonines


Al juny els turistes espanyols han predominat en tots els territoris de les Denominacions d’Origen tarragonines, segons les dades de Data-ENOTUR sobre l'ocupació dels allotjaments turístics per DO. Els allotjaments adherits al sistema d’informació estadística en línia de l’enoturisme a les comarques de Tarragona, Data-ENOTUR, ja disposen de les dades corresponents al mes de juny sobre l’ocupació dels allotjaments turístics per Denominacions d’Origen. Entre els resultats del mes de juny, destaca que la taxa d’ocupació més alta es va registrar als hotels del territori interior de la DO Tarragona amb un 30%. De fet, els hotels són el tipus d’allotjament que registren una major ocupació a totes les Denominacions d’Origen excepte a la DO Conca de Barberà, on la taxa més elevada és la dels establiments de turisme rural, amb un 25%. La mitjana de nits d’estada als establiments de turisme rural el mes de juny és força homogènia a tots els territoris de les Denominacions d’Origen tarragonines, situant-se entre 2,3 i 2,6 nits.  Aquest mes de juny, la taxa d’ocupació i la mitjana de nits d’estada dels establiments de turisme rural ha augmentat en general respecte al mes de maig.
Pel que fa als mercats d’origen, en els resultats de juny es manté la dinàmica del mes de maig. Els turistes espanyols predominen en tots els territoris de les DO de les comarques de Tarragona i en tots els tipus d’allotjament, superant el 85%, excepte a la DO Montsant que registra un pes destacat de turistes estrangers superior tant en hotels (37%) com en establiments de turisme rural (18%).  Les dades s’han generat amb l’eina Data-ENOTUR en el marc del Pla INTURVI (Clúster d’Innovació del Turisme del Vi a les Comarques de Tarragona), que ha rebut el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), i forma part del projecte ‘Activació d’eines tecnològiques i de gestió estratègica per a la vertebració i desenvolupament de l’activitat d’enoturisme’ integrat en el mateix Pla.
Data-ENOTUR ha estat desenvolupada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili a Vila-seca per part del Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l'Oci a les comarques de Tarragona, i ofereix als agents enoturístics informació comparativa d’alt valor per facilitar la presa de decisions estratègiques.  Es tracta d’una plataforma on-line de gestió estadística dels principals indicadors d’enoturisme orientada a cellers, allotjaments i museus/centres d’interpretació. Els agents que hi introdueixen les dades sobre el funcionament del seu negoci, poden demanar al sistema la informació que els interessi i comparar-la amb les dades de la seva Denominació d’Origen i de les altres DO de la província de Tarragona.  A l’operació estadística realitzada per a l’obtenció de les dades que han permès elaborar els resultats del mes de juny en clau Denominació d’Origen, hi han col·laborat un nombre significatiu d’allotjaments que inclou hotels, càmpings i establiments de turisme rural de totes les Denominacions d’Origen de les comarques de Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada