dimecres, 14 d’agost del 2013

Els vins de la DO Catalunya, des de demà a la festa major de Gràcia


La Denominació d’Origen Catalunya torna a portar una bona representació dels vins que s’elaboren al país a la Festa Major de Gràcia, que tindrà lloc des de demà dia 15 al 21 d’agost. La iniciativa, que ja va per la seva segona edició, té l’objectiu d’apropar la cultura del vi als milers de persones que gaudeixen d’aquesta Festa Major que és festa patrimonial d’interès nacional, sempre apostant pel consum moderat i pels principis de la campanya europea Wine in Moderation. Els participants en la ruta trobaran 9 punts entre els diferents carrers guarnits del barri on tastar 9 referències de vins diferents. En cadascun d’aquests punts de tast, i pensant en aquelles persones que desitgin ampliar la informació i/o iniciar-se s’organitzarà, a més, un tast dirigit amb una sumiller de la DO Catalunya. A més, la DO Catalunya organitza, conjuntament amb l’entitat el Cargol Graciós i la Fundació Festa Major de Gràcia, un macro tast guiat de 5 nous vins, el divendres, 16 d’agost, als Jardins Manuel Torrente (C/ de l’Alzina) a partir de les 18.30 hores, dins l’espai Tasta Gràcia.

En el marc de les activitats de la DO Catalunya a la Festa Major de Gràcia tindrà lloc també la tercera sessió de Cinema DiVí, el cicle de maridatge de cinema i vi que es realitza durant aquest estiu en una acció en paral·lel amb el cicle italià Cinema Divino, amb epicentre a l’Emilia Romagna. Diumenge, 18 d’agost, a partir de les 20 hores, la Plaça del Nord acollirà un espai de vins i cinema, amb la projecció de la pel·lícula El Bosc a les 21.45 hores. L’acte comptarà a més amb una representació de productors de Slow Food Barcelona que maridaran els vins de la DO Catalunya amb les seves propostes gastronòmiques.

La DO Catalunya engloba 60.000 hectàrees a tota Catalunya, amb una visió innovadora i creativa del vi, comptant amb la confiança del consumidor, que l’ha convertit en la DO catalana que més ampolles de vi comercialitza. La DO Catalunya permet al viticultor elaborar el seu vi amb flexibilitat i llibertat, ja que compten amb 35 varietats de raïm autoritzades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada