diumenge, 4 d’agost del 2013

Pelegrí manifesta la voluntat del Govern d’activar "al màxim" el Pla marc del cooperativisme agrari conjuntament amb el sector





Josep Pere Colat, van signar dijous una addenda que prorroga, un any més, la col·laboració entre ambdues entitats. D’aquesta manera, es dóna continuïtat al Pla marc de cooperatives. El conseller ha manifestat la voluntat del Govern d’activar al màxim el Pla marc del cooperativisme agrari conjuntament amb el sector “perquè esdevingui un instrument eficaç que permeti avançar en la millora i la modernització del sector”. Segons el conseller, a través d’aquest Pla es pretén modernitzar el cooperativisme, innovar en aquest àmbit, mitjançant la fusió i concentració d’esforços, i incrementar, així, el volum de les cooperatives per tal de garantir la competitivitat i avançar vers una major professionalitat del sector.
            Pelegrí també ha afirmat que el moviment cooperatiu té una gran importància en el desenvolupament de Catalunya. Per a Josep Pere Colat, “l’objectiu del conveni és contribuir al suport i l’impuls del cooperativisme agrari, un sector que resulta estratègic per al país. En aquest sentit, cal que tinguem en compte que la Federació aglutina 231 cooperatives agràries i que, en els últims mesos, aquestes empreses han  presentat un increment tant de la facturació global com de la seva capacitat per crear llocs de treball”.
            Actualment, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, fundada l’any 1983, agrupa 231 cooperatives. Segons dades de l’Anuari socioeconòmic de 2013, les cooperatives agràries catalanes –que aglutinen 76.565 socis– han facturat 1.492 milions d’euros, que suposen un increment de l’11% amb relació a l’exercici anterior i malgrat l’escenari de crisi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada