dimecres, 4 de setembre del 2013

Jancis Robinson també lloa el dolç natural de Ton Rimbau


La prescriptora de prestigi Jancis Robinson acaba de lloar el singular vi dolç natural Porcellànic, de Ton Rimbau (elaborat per Manel Aviñó al celler Can Ramon de Sant Pere de Ribes). D’aquest vi penedesenc afirma que és “una novetat real” i que és dolç i fresc a la vegada. També destaca la seva rusticitat. Li ha atorgat 17 punts sobre 20.  Amb aquest 17, com es recorda des de la distribuïdora del vi, Cuvée 3000, tan el dolç com el sec estan entre els 20 vins mes ben valorats del Penedès de tota la historia de la web de www.jancisrobinson.com

Ton Rimbau, Porcellànic, Vi Dolç Natural 2011 Penedès
25 Aug 2013 by JR

This extraordinary wine is sold is half-litre earthenware flasks that look just like the sort of hot water bottles for warming beds that preceded rubber ones. It is aged underwater for good measure! Old Macabeo and younger Xarello with some botrytis. Sweet yet fresh with, honestly, a hint of saltiness. Lovely stuff. Long. Like tangy golden syrup. Slightly grainy-textured and a tad rustic but very good - and very (naturally) sweet indeed. A real novelty. See full details, including which dates it will taste best on in 2013(!) here.

A continuació adjunto la fitxa del celler:

TIPUS D’AGRICULTURA: Ecològica per el Sistema de Permacultura. No llaurem les vinyes (fer funcionar les vinyes com un bosc)
VEREMA: Collit a ma 19 i 20 d’octubre de 2011.
GRAU: 15,5% Vol.
ACIDESA: 4,3 g/l. SENSE SULFITS AFEGITS.

CAL ROGET JOVE

  • Emparrat: Conducció Royat doble
  • Poda: Curta
  • Varietat: Macabeu
  • Plantada: l’Any 1988
  • Marc de Plantació: 285×160
  • Orientació: 282 WNW
  • Coordenades GPS: N41º24,242′ E1º38,811
  • Alçada: 310m. sobre el nivell del mar

LA SERRA

  • Emparrat: Conducció Royat doble
  • Poda: Curta
  • Varietat: Xarel·lo
  • Plantada: l’Any 2003
  • Marc de Plantació: 265×100
  • Orientació: 295 WNW
  • Coordenades GPS: N41º 24,042′ E1º 39,282′
  • Alçada: 306m. sobre el nivell del mar.

Elaboració

1º Vi dolç ecològic certificat, D.O. PENEDÈS, d’alta expressió, VI DE QUALITAT PRODUÏT EN REGIÓ DETERMINADA (V.Q.P.D.R.), la decisió de veremar es pren de la observació de les ABELLES, el raïm es collit a ma en dies fruita i elaborat tot seguint els canons del (LLUNARI 2011-2012) procedent la major part de vinyes velles sense llaurar durant més de 6 anys, on les ARANYES actuen com insecticida natural, tenim aproximadament unes 15 aranyes per hectàrea que amb la seva tela de entre 40 i 70 cm. de amplada i amb una llargada de passada a passada ens atrapen les temudes papallones del corc. Les males herbes son segades (SEGAR NO APORTA POLS NI PARTÍCULES FINES A L’AIRE) són raïms sobre madurats, pansificats i botrificats de podridura noble (BOTRYTIS CINEREA) de macabeu i xarel·lo, elaborat en premsa clàssica vertical d’usillo. Macerat , fermentat i arrodonit amb les lies fines a baixa temperatura per poder extreure i mantenir els aromes del raïm, tot en botes noves de roure francès d’(ALLIER) duran 9 mesos. Embotellat en recipients de Ceràmica de 500 ml.(LA CERÀMICA PRESERVA DELS EFECTES NEGATIUS DE LA LLUM), amb tap tecnològic de suro DIAM MITIK lacrat i segellat. Afinat en ampolles de Ceràmica submergides en aigua de forma vertical dintre de tines sota terra en zones geobiològiques no negatives (FORA DE LES LINEAS CURRY). El nostre compromís amb el MEDI AMBIENT reconegut per mitja del segell de la petjada de carboni (DEL BRESSOL A LA PORTA) equival a 0’970 kg. CO2 per ampolla. No conte sulfits afegits.

COPA amb la que s’aconsella veure el vi

  • RIEDEL 446/5 (Seria Riedel Restaurant-Chardonnay/Viogner)

Data ideal per veure el vi el 2012

  • Novembre dies: 7,8,9,16,17,25 i 26
  • Desembre dies: 5,6,14,15,22 i 23

Data ideal per veure el vi el 2013

  • Gener dies: 1,2,11,19,20,28 i 2
  • Febrer dies: 15,16,24,25 i 26
  • Març dies: 6,7,15,24 i 25
  • Abril dies: 2,3,11,20,21,29 i 30
  • Maig dies: 8,17,18,19 i 27
  • Juny dies: 5,14,15 i 24
  • Juliol dies: 2,11,12,29 i 30
  • Agost dies: 7,8,9,17 i 25
  • Setembre dies: 3,4,5 i 13
  • Octubre dies: 1,2,11,20,28,29 i 30
  • Novembre dies: 7,8,15,16,24,25 i 26
  • Desembre dies: 5,22,23 i 31 a partir de las 16hores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada