dimecres, 4 de setembre del 2013

La Festa de la Verema de Sitges, amb Imanol Arias de pregoner, canvia de dates i de format

La Festa de la Verema de Sitges presentarà enguany novetats importants, segons acaba d’informar l’Ajuntament sitgetà.  Enguany canviarà de dades i de format amb la voluntat de continuar sent “un atractiu per a la vila i un esdeveniment plenament consolidat en el calendari d’activitats locals”. La 52a edició de la Verema tindrà lloc de l’11 al 13 d’octubre, coincidint amb la celebració del Sitges 2013, Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Amb aquest canvi, es pretén “crear i aprofitar sinèrgies entre els dos esdeveniments culturals. I per exemplificar aquesta voluntat de col·laboració, el pregoner d’aquest any serà l’actor Imanol Arias, vinculat tant al cinema com al món vitivinícola”. L’intèrpret llegirà el pregó dissabte a la tarda, en lloc de divendres a la tarda com era tradicional.
La gran novetat de l’esdeveniment, dedicat aquest any a Biscaia, recau en el canvi de format. L’elecció de la pubilla, fins ara un dels actes centrals de la Festa, es farà en el marc de Santa Tecla mentre la 7a Mostra de Vins de Sitges serà l’acte inaugural de la Festa de la Verema i obrirà portes des de divendres a la tarda, com a gran novetat. La Mostra de Vins també oferirà activitats complementàries com tastos guiats de vins. Actualment es treballa per ampliar el nombre de cellers de la Denominació d’Origen Penedès i de l’Associació de Viticultors del Massís del Garraf.
Segons l’alcalde, Miquel Forns, “amb aquests canvis volem potenciar la festa de la Verema i la Mostra de Vins i al mateix temps crear sinèrgies amb el Sitges; Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Aquest any és una prova pilot, però si la iniciativa té bona acollida, hi ha ja idees sobre la taula per ampliar l’oferta conjunta entre els dos esdeveniments”. La voluntat dels organitzadors de la Festa de la Verema, Foment del Turisme amb la col·laboració de Bodegas Torres i Turisme de Sitges, és crear un ventall d’activitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada